Amnesty luottaa jääkiekon MM-kisaisännän byrokratiaan

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen paikallisryhmillä on tapana toimia jonkun ihmisoikeusloukkauksen kohteeksi joutuneen henkilön puolesta. Kuopion ryhmän tuen saa valkovenäläinen mielipidevanki Ales Bialiatski. Aktivistit muun muassa lähettävät kirjeitä Bialiatskille ja Valko-Venäjän viranomaisille.

–Se on konkreettinen tapa auttaa yhtä ihmistä, mutta heijastuu laajemminkin ihmisoikeustilanteisiin. Epädemokraattisissa maissa byrokratia on tehokas, kirjeet kyllä kerätään ja noteerataan. Ja henkilökohtaiset kirjeet auttavat selviämään hengissä pitkän vankeuden aikana. Se tekee hyvää ihmisyydellemmekin: ainakin yritämme tehdä jotain, Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson selvittää.

Valko-Venäjä isännöi toukokuussa jääkiekon MM-kisoja. Amnestyn kautta on mahdollista ostaa symbolinen kisalippu ja samalla allekirjoittaa vetoomus kolmen valkovenäläisen mielipidevangin puolesta.

–Emme koskaan vaadi boikotteja, mutta haluamme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja teemme asian tiedoksi turisteille ja Jääkiekkoliitolle, Johansson kertoo.

Amnesty Kuopion paikallisaktivistit ovat lähteneet mukaan pilottihankkeeseen, jossa on tarkoituksena pohtia, kuinka järjestön Suomen paikallisryhmät saisivat lisää näkyvyyttä ja enemmän toimijoita riveihinsä.

Uuden hankkeen yhtenä tavoitteena on löytää työkaluja eri ikäisten kanssa toimimiseen.

–Yksi tämän vuoden keskeisiä tavoitteitamme on kehittää kouluvierailujärjestelmää ja saada näkyvyyttä ennen kaikkea Kuopion lukioissa, Kuopion paikallisryhmän ryhmäsihteerin tehtäviä hoitava Antti Pikkarainen selvittää.

 

Lue aiheesta lisää lauantain Savon Sanomista.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.