Amnesty luottaa jääkiekon MM-kisaisännän byrokratiaan

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen paikallisryhmillä on tapana toimia jonkun ihmisoikeusloukkauksen kohteeksi joutuneen henkilön puolesta. Kuopion ryhmän tuen saa valkovenäläinen mielipidevanki Ales Bialiatski. Aktivistit muun muassa lähettävät kirjeitä Bialiatskille ja Valko-Venäjän viranomaisille.

–Se on konkreettinen tapa auttaa yhtä ihmistä, mutta heijastuu laajemminkin ihmisoikeustilanteisiin. Epädemokraattisissa maissa byrokratia on tehokas, kirjeet kyllä kerätään ja noteerataan. Ja henkilökohtaiset kirjeet auttavat selviämään hengissä pitkän vankeuden aikana. Se tekee hyvää ihmisyydellemmekin: ainakin yritämme tehdä jotain, Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson selvittää.

Valko-Venäjä isännöi toukokuussa jääkiekon MM-kisoja. Amnestyn kautta on mahdollista ostaa symbolinen kisalippu ja samalla allekirjoittaa vetoomus kolmen valkovenäläisen mielipidevangin puolesta.

–Emme koskaan vaadi boikotteja, mutta haluamme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja teemme asian tiedoksi turisteille ja Jääkiekkoliitolle, Johansson kertoo.

Amnesty Kuopion paikallisaktivistit ovat lähteneet mukaan pilottihankkeeseen, jossa on tarkoituksena pohtia, kuinka järjestön Suomen paikallisryhmät saisivat lisää näkyvyyttä ja enemmän toimijoita riveihinsä.

Uuden hankkeen yhtenä tavoitteena on löytää työkaluja eri ikäisten kanssa toimimiseen.

–Yksi tämän vuoden keskeisiä tavoitteitamme on kehittää kouluvierailujärjestelmää ja saada näkyvyyttä ennen kaikkea Kuopion lukioissa, Kuopion paikallisryhmän ryhmäsihteerin tehtäviä hoitava Antti Pikkarainen selvittää.

 

Lue aiheesta lisää lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.