Anna Pastak kolumnissaan: Olen pitänyt typeränä sitä, ettei lapsilisä ole ansiosidonnainen

Savon Sanomien kolumnisti ja bloggaaja Anna Pastak kertoo tuoreimmassa blogikirjoituksessaan aina ihmetelleensä, miksei lapsilisä ole ansiosidonnainen.

- Olen pitänyt sitä jopa hyvin typeränä. Miksi maksaa kaikille lapsesta noin satasen verran, jos toisille sata euroa on hyvin paljon ja toisille hyvin taas arjen pelastaja? Eikö olisi fiksua ohjata rahat niille, jotka niitä oikeasti tarvitsevat? Hyvätuloiset pärjännevät lapsen kanssa ilmankin sitä satasen lisäystä pankkitilille, Pastak kirjoittaa.

Pastak kertoo, että nyt, kun lapsilisän hakeminen tuli hänelle itselleen ajankohtaiseksi, hän meinasi jättää sen kokonaan hakematta, koska hänestä tuntui väärälle hakea etuutta työssäkäyvänä ihmisenä.

- Toisaalta tietyllä tapaa lapsilisä tuntui hirveän mukavalle ajatukselle. Yhteiskunnassamme kuitenkin rikkaat yleistetään usein hyvä ettei rikollisiksi ja hyvin tienaavia rokotetaan jokaisessa mahdollisessa välissä. Onkin mukavaa, että on jokin asia, joka on kaikille yhteinen, hän pohtii.

Pastak onkin tullut lopulta siihen tulokseen, että lapsilisät voivat olla jossain vaiheessa kaikille välttämättömiä, vaikka ne eivät menisikään välittömästi välttämättömiin menoihin.

- Vaikka vauva-arki ei olisikaan kovin kallista, voi lapsi haluta harrastaa kallista lajia, saada hankalan allergian tai vaikka innostua kokeilemaan vaihtovuotta ulkomailla tai tarvita kalliin vakuutuksen, hän perustelee.

Lue Pastakin kirjoitus kokonaan SS Blogit -palvelusta.

 

Uusimmat

Kotimaa

Kimmo Elomaa tuomittiin ehdolliseen törkeästä talousrikoksesta – "On yleisen elämänkokemuksen vastaista pitää talousrahoja aamutakin taskussa"

Brexit saattoi tuoda EU-myönteisen vireen vaalikeskusteluun, pohtii tutkija

Kaupunkikeskustojen elinvoima heikkeni – kivijalkakauppaa haastavat netti ja ostoskeskukset

Turun arvokuljetusryöstön yritys uudelleen aktiiviseen tutkintaan – poliisia kohti konetuliaseella ampuneet ryöstäjät onnistuivat pakenemaan vuonna 2002

Poliisi pyysi havaintoja kadonneesta naisesta – etsitty nainen löytyi pian huhuilun jälkeen

Rinne arvioi hallitusneuvotteluissa kaiken olevan valmista ehkä viikon kuluttua viikonloppuna – tänään puurtavat puheenjohtajat sekä talous- ja veroryhmät

Yle: Mykkäsen mukaan Isis-leirin naiset pidätetään, jos he palaavat Suomeen

Kansanedustaja Ritva Elomaa kiisti poliisille tienneensä mitään ghanalaistilin rahoista – talousrikoksesta syytetyn Kimmo Elomaan mukaan tililtä nostetut 150 000 euroa ovat vaimon kehonrakennuspalkintoja

Kommentti: Sote-sopu liimaa keskustaa Säätytalon lattiaan aiempaa lujemmin

Lännen Media: Perheenyhdistämiset kääntyneet laskuun korkeiden tulorajojen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.