Anna Vanhanen: "Mitä väliä, jos poikalapsella on päällä vaaleanpunaista?"

Savon Sanomien kolumnisti ja bloggaaja Anna Vanhanen kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan yhteiskunnan sukupuolikeskeisyydestä. Hän sanoo kiinnittäneensä huomiota asiaan nyt raskaana ollessaan, kun ihmiset ovat jatkuvasti kyselleet häneltä tulevan lapsen sukupuolesta.

- Reaktio on lähes aina yllättynyt, kun kerron, että emme aio selvittää tulevan lapsemme sukupuolta. ”Mutta miten te sitten valmistaudutte, eihän vauvalle voi edes shoppailla mitään?”, Vanhanen kuvailee.

Vanhanen pohtii, miksi lastenvaatekaupoissa ylipäätään on on tytöt ja pojat erikseen vastasyntyneiden puolella tai miksi tyttölapsi pitää pukea mekkoon.

- Mitä väliä siis, jos pojalla olisi päällään vaaleanpunaista ja häntä luultaisiin tytöksi?

Vanhanen sanoo, että kun kun lapsen sukupuoli ei ole tiedossa, hänellä on ollut enemmän aikaa ajatella muun muassa sitä, millainen persoona lapsesta kasvaa.

- En kaikesta pohtimisesta huolimatta ole vieläkään ymmärtänyt, miksi yhteiskuntamme on niin kova leimaamaan pienen ihmisen syntymäsukupuolensa mukaan heti ensipäiviltä. Onkin ollut virkistävää olla tietämättä ja päästä tutustumaan syntymättömään lapseemme sukupuolineutraalisti, Vanhanen kirjoittaa.

 

Vanhasen kirjoituksen voit lukea kokonaisuudessaan SS Blogit -palvelusta täältä.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.