Anna Vanhanen kolumnissaan: Suomalaisesta kateudesta pitäisi jo luopua

Savon Sanomien kolumisti Anna Vanhanen pohtii tuoreimmassa kolumissaan (26.11.), miksi menestykseen tähtääviä ihmisiä haukutaan Suomessa.

Hän kertoo seuranneensa muun muassa Britannian X Factorissa kilipailevasta Saara Aallosta käytä keskustelua.

- Kun suomalainen osaaja tai taiteilija lähtee maailmalle, saa hän vastaansa lukuisia ”maitojunalla takaisin” ja ”mikä tuokin kuvittelee olevansa” -kommentteja. Toki monilla, kuten Saarallakin, on ihan aidosti innostuneita tukijoita, mutta sankka on epäonnistumista toivovien joukko, Vanhanen kirjoittaa.

Vanhanen sanoo kyllästyneensä kuulemaan kommentteja siitä, miten Patrik Laine varmasti floppaa NHL:ssä ja miten Saara vain nolaa itsensä X Factorissa.

- Heti kun Laine takoo lättyä verkon perukoille ja Saara valloittaa tuomarit ja yleisön mutkattoman aidolla persoonallaan ja upealla lauluosaamisellaan, muuttuvat soraäänetkin. ”Kyllä minä tiesin, että se pärjää”.

Vanhanen pohtii onko ilmiön syynä suomalainen perikateus, vai suomalaisten pitkä historia altavastaajina.

- Olisi jo aika haudata molemmat mentaliteetit, sillä menestyä voi myös koko kansan tuella ja hyvällä tsempillä, hän kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.