Legendaarinen laskettelurinne lopettaa: "Luonnonsuojelu otti selkävoiton"

Antikkalan rinteen yrittäjät Petri Soininen ja Riku Miettinen iloitsivat Kuopiossa, että rinteen viimeinen päivä maanantaina oli vilkas ja lipunmyynti sujui hyvin.

Huonojen talvien lisäksi paikan kehittämisen vaikeus on tympäissyt yrittäjiä. Puijon luonnonsuojelu on estänyt monet uudistukset.

– Toista rinnettä ei ole saanut rakentaa. Jos laskettelu loppuu Antikkalassa ja golfkenttä Puijolla, luonnonsuojelijat ovat ottaneet selkävoiton kaupungista, Soininen arvioi.

– Antikkalan lopettaminen on herättänyt keskustelua. Toivottavasti Kuopion kaupunki reagoi siihen, Soininen huomauttaa.

– Jospa kaupunki tähän toisen yrittäjän saa. Me lopetamme joka tapauksessa: talvet ovat nykyään niin vaikeita. Talvet ovat lyhentyneet ja talvi voi katketa kymmenen päivän vesisateeseen. Kävijät ovat vähentyneet tällä alalla, hän kertoo.

Kuopiolainen Jonna Räsänen harmittelee, että laskettelu päätyy Antikkalan rinteessä.

– Ei se hyvältä tunnu. Ikävä, että rinne pannaan kiinni. Asumme kauempana, mutta lähellä asuu paljon nuoria ja lapsia. Kasurilaan pitää nyt mennä, hän sanoi.

Paikalla oli paljon kävijöitä. Enemmistönä olivat lapsiperheet. Räsänen nautti aurinkoisesta säästä poikien Veeti ja Venni Liljan sekä vieraansa Tiina Lapveteläisen kanssa.

– Kävimme juomassa kahvit ja söimme munkit, Räsänen naurahtaa.

– Olen entinen kuopiolainen. Tulin kummipoikia katsomaan, olemme vanhoja ystäviä, Lapveteläinen sanoo.

Lue lisää tiistain paperilehdestä.

Antikkalan laskettelurinne lopettaa toimintansa pääsiäisenä