Antonin salakuljetus puhuttaa venäläismediaa

Venäjältä Suomeen salakuljetetun Anton Salosen kohtalosta on noussut kohu Venäjällä. Monet viestimet ovat uutisoineet, että pojan äiti Rimma Salonen aikoo käynnistää oikeusjutun.

"Vanhempien taistelu huonontaa Suomen ja Venäjän suhteita , otsikoi uutistoimisto Rosbalt. Salosen ex-pariskunnan kiista on muuttunut kansainväliseksi skandaaliksi , kertoo puolestaan tv-kanava NTV. Lapsensa vienyt suomalainen voi joutua oikeuden eteen", otsikoi sanomalehti Komsomolskaja Pravda ja jatkaa isän voivan saada jopa 15 vuoden tuomion.

Jotkin venäläismediat kuitenkin puolustavat yllättäen myös suomalaista isää Paavo Salosta.

- Lähteidemme mukaan Paavo Salonen ei ole rikkonut mitään muuta kuin viisumisääntöjä. Äidillä sen sijaan ei ollut oikeutta vaihtaa lapsen kansalaisuutta ilman isän suostumusta, muistuttaa uutispalvelu Fontanka.

Rimma Salonen on yrittänyt saada lapselle venäjän kansalaisuutta, mutta viime vuoden maaliskuussa Nizhni Novgorodin oikeusistuin totesi, että kansalaisuutta oli haettu laittomin perustein. Äiti jatkoi kuitenkin prosessia, ja lopulta Antonille myönnettiin Venäjän kansalaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.