Antonin salakuljetus puhuttaa venäläismediaa

Venäjältä Suomeen salakuljetetun Anton Salosen kohtalosta on noussut kohu Venäjällä. Monet viestimet ovat uutisoineet, että pojan äiti Rimma Salonen aikoo käynnistää oikeusjutun.

"Vanhempien taistelu huonontaa Suomen ja Venäjän suhteita , otsikoi uutistoimisto Rosbalt. Salosen ex-pariskunnan kiista on muuttunut kansainväliseksi skandaaliksi , kertoo puolestaan tv-kanava NTV. Lapsensa vienyt suomalainen voi joutua oikeuden eteen", otsikoi sanomalehti Komsomolskaja Pravda ja jatkaa isän voivan saada jopa 15 vuoden tuomion.

Jotkin venäläismediat kuitenkin puolustavat yllättäen myös suomalaista isää Paavo Salosta.

- Lähteidemme mukaan Paavo Salonen ei ole rikkonut mitään muuta kuin viisumisääntöjä. Äidillä sen sijaan ei ollut oikeutta vaihtaa lapsen kansalaisuutta ilman isän suostumusta, muistuttaa uutispalvelu Fontanka.

Rimma Salonen on yrittänyt saada lapselle venäjän kansalaisuutta, mutta viime vuoden maaliskuussa Nizhni Novgorodin oikeusistuin totesi, että kansalaisuutta oli haettu laittomin perustein. Äiti jatkoi kuitenkin prosessia, ja lopulta Antonille myönnettiin Venäjän kansalaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Oulussa SPR:n Kontti-myymälästä löytyi käsikranaatti myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta –  rakennus evakuoitu, poliisi vartioi aluetta

Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Ammoniakkivuoto Valion tehtaalla Janakkalassa – ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa, mutta vaaratilanteen arvioidaan olevan varsin nopeasti ohi

Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300  000 euroa

EU:n mittavaa henkilöstöurakkaa pyöritetään suomalaisvoimin – johtajan mielestä suomalaisilla on kaksi kompastuskiveä

Koillis-Savossa edelleen sähköttömiä talouksia – Päivö-myrskyn sähkökatkojen korjaukset loppusuoralla

Äänikirjoista haettiin vastapainoa poikkeusajan huolille – koronakeväänä suosittiin rentouttavia teoksia

Anna-Maja Henriksson hakee jatkokautta RKP:n puheenjohtajana

Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.