Anvia tuo lisää kilpailua tv:n lähetysverkkoihin

Verkkoyhtiö Digita sai uuden kilpailijan, kun valtioneuvosto myönsi tänään uuden valtakunnallisen maanpäällisen tv-verkon toimiluvan Anvialle. Lupaa olivat hakeneet myös Digita sekä DNA, joilla molemmilla on valtakunnalliset verkkoluvat jo ennestään. Valtioneuvosto perusteli ratkaisuaan juuri kilpailun lisäämisellä.

Uudessa verkossa voidaan lähettää sekä standardi- että teräväpiirtolähetyksiä. Erikseen oli jaossa myös pääkaupunkiseudulla näkyviin teräväpiirtolähetyksiin tarkoitettu kanavanippu, joka sekin meni Anvialle.

Se, mitä tv-kanavia Anvian verkoissa liikkuu, selviää vasta myöhemmin. Verkoissa välitettävien kanavanippujen ohjelmistoluvat pitää hakea erikseen, ja valtioneuvosto päättää niiden saajista myöhemmin.

Anvialla on nyt alueellinen digi-tv-verkko Pohjanmaalla, minkä lisäksi yhtiöllä on pitkä kokemus kaapeliverkkotoiminnasta. Konsernin emoyhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Vaasan Läänin Puhelin.

Toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun. Anvian valtakunnallisen verkon pitää kattaa 60 prosenttia manner-Suomen väestöstä vuoden 2011 loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.