Ara peruuttaa Nuorisosäätiön aseman yleishyödyllisenä toimijana

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara peruuttaa Nuorisosäätiön aseman yleishyödyllisenä toimijana. Aran mukaan Nuorisosäätiön toiminta ei täytä lain vaatimuksia yleishyödyllisyydelle.

Päätöstä perustellaan sillä, että Nuorisosäätiöllä on paljon aravalain ja korkotukilain vastaista toimintaa, eikä riittäviä korjaustoimia ole tehty lukuisista huomautuksista huolimatta.

– Siellä on merkittävää riskinottoa, lainanantoa ja takausten antoa muuhun toimintaan kuin sosiaaliseen vuokra-asuntotuotantoon. Siellä on muun muassa liiketoimintaa Virossa, sanoo Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti.

Ara pitää tilannetta vakavana ja poikkeuksellisena. Päätöksellä ei ole Aran mukaan välitöntä vaikutusta Nuorisosäätiön asukkaiden asemaan tai Aran rahoittamien asuntojen vuokriin.

Ellei tilanne korjaannu puolen vuoden kuluessa, Ara myös irtisanoo Nuorisosäätiön aravalainat ja lakkauttaa säätiölle maksettavan korkotuen. Rossilahden mukaan Nuorisosäätiöllä on kyseisiä lainoja ja korkotukia yhteensä yli 100 miljoonan euron arvosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Poliisi taltutti asemiehen poliisikoiralla Iisalmessa

Ammattikuskit, ydinvoimaloiden huoltajat ja vakavasti sairaat – itärajalta pääsee edelleen painavista syistä läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.