Arabikulttuurin asiantuntija IS:ssa: Lähi-idässä raiskaus on aina naisen syy

Arabikulttuurin asiantuntija Päivi Käri-Zein toteaa Ilta-Sanomissa, että turvapaikanhakijat tarvitsevat koulutusta Suomen tavoille paitsi kielen myös kulttuurin suhteen.

Käri-Zeinin mukaan Lähi-idässä raiskaus on aina naisen syy. Sikäläisen tulkinnan mukaan nainen on pukeutumisellaan tai käyttäytymisellään tällöin vietellyt miehen.

– Lähi-idästä tulevat nuoret miehet ovat tottuneet, että jos nainen pukeutuu tietyllä tavalla, hän lähettää selvän viestin, Käri-Zein huomauttaa.

Poliisihallitus arvioi viime viikolla, että poliisin tietoon on tullut tänä vuonna kymmenkunta raiskausjuttua, jossa epäiltynä on turvapaikanhakija. Viime viikolla tuli ilmi kaksi erillistä raiskausepäilyä, joissa uhrina on ollut 14-vuotias tyttö. Turvapaikanhakijan epäillään raiskanneen Raisiossa 14-vuotiaan tytön tiistaina. Poliisi otti keskiviikkona kiinni rikoksesta epäiltynä 19-vuotiaan miehen.

Poliisi epäilee, että 14-vuotias tyttö raiskattiin myöhään viime viikon maanantaina myös Kempeleessä. Teosta epäiltynä on vangittu 17-vuotias nuorukainen, jota epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi on kertonut, että epäilty on ulkomaalaistaustainen. Se ei ole kuitenkaan vahvistanut mediatietoja, joiden mukaan hänkin olisi turvapaikanhakija.

Viime viikkoisten raiskausepäilyjen johdosta kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajaa laativat yhteisen kannanoton, joka julkaistiin sunnuntaina lukuisissa sanomalehdissä, myös Savon Sanomissa. Puheenjohtajat muistuttivat kirjoituksessaan, ettei kokonaisia ihmisryhmiä pidä leimata vakavista ja vastenmielisistä rikoksista, joihin yksilöt ovat syyllistyneet.

– Kaikkien pitää noudattaa Suomen lainsäädäntöä. Laki on sama kaikille. -- Rikokset ovat yhtä lailla tuomittavia, ovat ne sitten kantaväestön tai turvapaikanhakijoiden tekemiä. Rikokset tutkitaan ja syylliset saatetaan oikeuden eteen tuomittaviksi riippumatta taustasta, puoluejohtajat vakuuttivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

MTV:n puheenjohtajatentissä kaikki puolueet ilmoittivat tukevansa ansiosidonnaista työttömyysturvaa kaikille

Järkyttikö Kuopion onnettomuusuutinen? – näin asiantuntija neuvoo käsittelemään tunteita

Viikonloppuna "ratkaisun hetket ovat käsillä", kun EU-johtajat käyvät rahaneuvotteluihin – Tuppurainen sanoo Suomen pitävän tavoitteistaan kiinni, mutta lopulta kokonaisuus ratkaisee

Valtakunnansyyttäjä STT:lle: On Päivi Räsäsen kannalta oikeudenmukaista, että poliisi katsoo nauhat ja asia selvitetään kunnolla

Perheenyhdistämissääntöihin tulossa muutos – alaikäisiin ei enää sovellettaisi tulorajoja

Vantaan vankilan vartijan rikosepäily ei etene syyteharkintaan – lapsensa tappanut nainen kuoli tutkintavankeudessa

Yle: Rovaniemellä samaan tartuntaketjuun liittyvien korona-altistuneiden määrä noussut yli kahteensataan – koko maan tartuntaluvut pienenivät, koska tilastointitapa muuttui

Thaimaalaiset marjanpoimijat kertovat: oma koti mustikanpoiminnan rahoilla

Raportti: Maatalouden kasvihuonepäästöjä on mahdollista leikata lähes 30 prosenttia 15 vuodessa – "Nollaan ei päästä, vaikka mitä yritettäisiin"

Poliisi tutkii törkeää raiskausta Riihimäellä, uhrina alaikäinen tyttö – epäillystä kerrottiin iltapäivällä täsmentyneitä tuntomerkkejä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.