Arkkipiispan puheista jo kolmas eroaalto – "Se oli viimeinen pisara"

Arkkipiispa Kari Mäkisen puheet MTV:n ohjelmassa viime lauantaina on aiheuttanut jälleen joukkopaon kirkosta, kertoo Eroakirkosta.fi-nettisivusto.

Sivuston mukaan kirkosta on eronnut sivuston kautta noin 950 jäsentä, kun normaalisti tähän aikaan vuodesta kolmessa päivässä eronneita on noin 170.

Mäkinen sanoi MTV:n Uutisextran haastattelussa, että kirkko on varautunut suojelemaan kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita.

– Tilanteesta on keskusteltu. Kirkon ovet eivät ole kiinni, Mäkinen totesi.

Sivusto kokosi tiedotteeseensa syitä, joiden vuoksi ihmiset erosivat nyt kirkosta. Perusteluissa mainittiin muun muassa kirkollisveron suuruus, mutta suurin osa eronneista ilmoitti syyksi arkkipiispan linjaukset turvapaikanhakijoiden suhteen.

– Mäkisen ilmoitus siitä, että kirkko "suojelee" kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, oli minulle se viimeinen pisara, ilmoitti yksi.

– Kirkonhenkilö joka uutisissa puhuu maahanmuuttajille annettavan kirkon tuesta, ei tue omaa ajatustani ev.lut.uskonnostani. Henkilö käänsi omalle uskonnolle selän, perusteli toinen.

Sivuston mukaan piikki on nyt kolmas, jonka Mäkisen sanomiset ovat aiheuttaneet. Ensimmäinen oli marraskuussa 2014, kun eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain. Tuolloin kirkosta erosi sivuston mukaan yli 20000 jäsentä. Toinen oli syyskuussa 2015. Myös silloin oli kyse kirkon suhteesta pakolaisiin. Tuolloin kirkon jätti noin 2000 suomalaista.

Arkkipiispa MTV:lle: Kirkko suojelee ilman turvapaikkaa jääviä