Arto Paasilinna kuristi teiniä

Kirjailija Arto Paasilinna rähinöi Kampin keskuksessa Helsingissä, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan humalassa ollut Paasilinna kuristi 17-vuotiasta poikaa kurkusta ja uhkaili tätä nyrkillä.

- Hän tarttui minua kurkusta kiinni, kuristi ja ilmoitti, että minulla on kolme sekuntia aikaa häipyä. Hän yritti myös lyödä minua. Olin erittäin peloissani, sillä hän on iso mies ja nyrkki oli aivan naamani vieressä, poika sanoo.

Kampin kauppakeskuksen pääkerroksessa sunnuntaina sattunut välikohtaus sai Paasilinnan mukaan alkunsa ei hänen vaan teinien puolelta, ensin verbaalisesti ja sitten fyysisesti. 17-vuotias taas kertoo, että kirjailija lähestyi heitä ja rupesi huutelemaan.

- Kun olen kuuluisa ihminen, hän katsoi olevansa minua kuuluisampi. Hän löi minua kasvoihin. Sitten minä toki otin vähän pillistä kiinni ja ilmoitin, että loppuu tämä, Paasilinna kommentoi Iltalehdelle.

Kirjailija myöntää myös uhkailleensa teiniä.

- Kun ressukka rupesi itkemään, no, minä päästin sitten irti.

Teinipoika ei vielä sunnuntaina ollut tehnyt tapauksesta rikosilmoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.