Asekauppiaat möivät myös konepistooleja

Poliisi epäilee kahden joensuulaisen miehen pyörittäneen laajaa laittomien aseiden kauppaa Itä-Suomessa.

Poliisi on takavarikoinut jutun tutkinnan yhteydessä kolme konepistoolia, kaksi haulikkoa, yli 20 käsiasetta ja huomattavan määrän aseiden osia, joista olisi saanut koottua yli kymmenen toimivaa käsiasetta. Lisäksi poliisi on takavarikoinut runsaasti aseisiin sopivia patruunoita.

Pohjois-Karjalan poliisin mukaan kaksi 27-vuotiasta miestä hankki aseiden osia Suomesta ja ulkomailta. Osista koottiin toimivia aseita Joensuussa ja myytiin edelleen katukaupassa.

Miesten epäillään myyneen ainakin viisi konepistoolia sekä useita kymmeniä käsiaseita useille ostajille, joilla ei ollut lupaa aseiden hankintaan.

Kaikkia aseita ei ole jäljitetty, mutta osa aseista on päätynyt poliisin haltuun muiden rikosten tutkinnan yhteydessä eri puolilla maata.

Poliisin mukaan miehet pyörittivät laitonta asekauppaa vuoden 2010 lopusta tämän vuoden alkuun, jolloin poliisi pääsi miesten jäljille.

Poliisi epäilee miesten saaneen asekaupoillaan ainakin 100 000 euron rikoshyödyn. Miehet itse kertoivat vaihtaneensa osan aseista doping-aineisiin.

Miehet olivat tutkinnan aikana ensin vangittuina, sitten matkustuskiellossa.

Poliisi epäilee kaksikkoa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja dopingrikoksesta.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.