Aselain uudistus eduskuntaan vielä ennen juhannusta

Aselain uudistus on tulossa eduskunnan käsittelyyn vielä ennen juhannusta. Sisäministeriön valtiosihteeri Antti Pelttari sanoo, että aselain ensimmäisen vaiheen muutosehdotukset ovat nyt viimeistelyvaiheessa ja hallituksen esitys annetaan alkuperäisessä aikataulussa kesäkuussa.

Aselain uudistamishanke alkoi viime syksynä Kauhajoen kouluampumisen jälkeen.

Muutoksilla rajoitetaan huomattavasti käsiaseiden saatavuutta. Käsiaseita ovat pistooli, pienoispistooli, revolveri ja pienoisrevolveri.

Ehdotuksen mukaan lupia käsiaseisiin annettaisiin vain 20 vuotta täyttäneille, jotka ovat harrastaneet aktiivisesti ammuntaa vähintään kaksi vuotta. Käsiasetta mielivän pitäisi kuulua ampumaseuraan ja todistaa harrastuneisuutensa ampuma-asekouluttajan antamalla todistuksella. Myös hakijan terveydentila ja käyttäytyminen halutaan syynätä aiempaa tarkemmin.

Ensimmäinen käsiaselupa olisi aina määräaikainen ja voimassa enintään viisi vuotta. Aseen haltijan pitäisi antaa viiden vuoden välein selvitys, mihin hän asetta käyttää. Jos harrastus loppuu, lupa voitaisiin peruuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Haavoittuneet ovat toipumassa

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuu tänään, kun Annika Saarikko palaa vanhempainvapaalta

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: "Kannustan työpaikkoja jo nyt siirtymään etätyöskentelyyn niiltä osin kuin mahdollista"

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.