Asemies aiheutti piirityksen Vesannon keskustassa

Poliisipartiot piirittivät myöhään keskiviikkona miestä, joka uhkasi surmata itsensä ampuma-aseella rivitaloasunnossa Vesannon keskustassa.

Tilanne ratkesi lopulta rauhallisesti, kun noin 30-vuotias mies tuli asunnosta poliisin kehoituksesta. Piiritys oli ohi ennen puoltayötä. Poliisi takavarikoi miehen asunnosta luvalliset haulikon ja 22-kaliiberin pistoolin.

Tilanne käynnistyi, kun mies uhkasi puhelimessa, ettei hänen luokseen saa tulla tai hän ampuu ensimmäisen ihmisen, joka soittaa hänen ovikelloaan. Mies oli asunnossa yksin ja päihtynyt.

Poliisi jututti miestä puhelimitse, mutta tämä ei ensin suostunut tulemaan asunnosta. Poliisi eristi alueen oman työturvallisuutensa vuoksi niin, että paikalla oli useita partioita paikallispoliisista ja liikkuvasta poliisista eivätkä ohikulkijat päässeet kulkemaan lähistölle - jos niitä pakkasyössä olisi ollut.

Ennen puolta yötä poliisi sai päihtyneeseen mieheen puheyhteyden asunnon ovelta ja mies tuli vastustelematta itse ulos.

Poliisi epäilee miestä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Mies ei ampunut illan aikana aseillaan eikä osoitellut niillä myöskään poliisia.

Hänen aselupansa menevät poliisille uudelleen harkintaan.

Miestä kuulustellaan hänen selvittyään.

Pohjois-Savossa on vastaavia piiritykseen johtavia uhkailutilanteita vuosittain. Poliisin avuksi paikalle kutsutaan varalta myös ensihoitopari, mutta tilanne pyritään aina ratkaisemaan ilman vahinkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.