Asemies kuoli poliisin luotiin piiritystilanteessa

Poliisi on ampunut miestä piiritystilanteessa kantahämäläisessä Humppilan kunnassa illalla. Osuman saanut mies menehtyi vammoihinsa matkalla sairaalaan. Poliisi ampui piirityksessä yhden laukauksen.

Hätäkeskus sai illansuussa ilmoituksen, jonka mukaan miestä oli ammuttu. Paikalle Humppilan keskustaan Kätöntielle hälytetty poliisi näki rivitaloalueelta aseistetun miehen, joka ei totellut poliisin antamia käskyjä eikä luopunut aseestaan.

Poliisin mukaan muiden henkilöiden turvallisuus oli tilanteessa ilmeisessä vaarassa. Tällöin poliisi käytti asetta.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen kertoi, että uhkaavassa tilanteessa myös siviilien henki oli uhattuna.

Ennen poliisin tuloa paikalle mies oli ehtinyt ampua rivitaloasunnossa toista miestä. Poliisin mukaan tämän miehen vammat ovat vakavat, mutta eivät hengenvaaralliset.

Keskusrikospoliisi on aloittanut jutun tutkinnan. Poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa piiritykseen johtaneiden tapahtumien syistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Humppilan tapauksen esitutkinta alkoi

Uusimmat

Kotimaa

Hallintovaliokunta kritisoi valtiovarainministeriötä puutteellisten tietojen antamisesta eduskunnalle

Koronakriisi auttanut nostamaan Marinin hallituksen arvostusta

Kiinnostaako riippumattoilu? Näillä vinkeillä pääset alkuun

Poliisi epäilee pojan surmanneen isänsä Jyväskylässä – uhri oli keski-ikäinen mies

Nyt on EU:n "ratkaiseva hetki", sanoo komission puheenjohtaja – komissio ehdottaa 750 miljardin euron elpymisrahastoa koronakriisistä toipumiseen

Koronavirustartuntoja on Suomessa varmistettu miltei 6  700

Laittomasta uhkauksesta voi joutua tulevaisuudessa helpommin vastuuseen – esimerkiksi myyjien, sairaanhoitajien ja toimittajien uhkailusta voi tulla virallisen syytteen alainen rikos

Uudet mallinnukset vahvistavat: koronavirus leviää sisäilmassa jo pelkällä puhumisella

Korona muuttaa vapaa-ajan palveluiden työehtosopimuksia – työvuorolistat viikon varoitusajalla

Terveydenhuollon tarpeisiin valmistettujen suojavarusteiden kotimainen tuotanto on käynnistynyt – ministeri Haatainen: Voi parhaimmillaan kattaa sosiaali- ja terveydenhuollon tarpeet suu-nenäsuojusten ja hengityksensuojainten osalta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.