Astrid Thors pyrkii oikeusministeriön kansliapäälliköksi

Oikeusministeriön kansliapäällikön virkaa tavoittelee 11 hakijaa, kerrotaan ministeriöstä. Virka täytetään kesäkuusta alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Hakijoista nimekkäimpiin kuuluu varatuomari Astrid Thors. Hän on ollut RKP:n kansanedustaja ja europarlamentaarikko sekä maahanmuutto- ja eurooppaministeri. Vuosina 2013–2016 Thors toimi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin vähemmistövaltuutettuna.

Oikeusministeriön sisältä virkaa hakevat johtaja Johanna Suurpää ja osastopäällikkö Sami Manninen. Muista ministeriöistä hakijoiden joukossa ovat budjettipäällikkö Hannu Mäkinen ja osastopäällikkö Juha Sarkio valtiovarainministeriöstä, ylijohtaja Pentti Lähteenoja maa- ja metsätalousministeriöstä sekä osastopäällikkö Pekka Timonen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Muut hakijat ovat markkinaoikeuden kansliapäällikkö Elisa Kumpula, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa, johtaja Sami Paatero ohjelmistoyritys Nortalista sekä Bror Dahlsten Vaasasta.

Kansliapäällikkö johtaa oikeusministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa ministerin lähimpänä apuna. Tehtäviin kuuluu muun muassa valvoa asioiden valmistelua ministeriössä. Kansliapäällikön nimittää valtioneuvosto.

Virka tuli avoimeksi, kun kansliapäällikkö Asko Välimaa nimitettiin korkeimman oikeuden jäseneksi huhtikuun alusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.