Asukas pelasti rivitalon pahoilta palovahingoilta – Palomiehet kiittelivät tärkeitä ensitoimia

Rivitalossa asuva mies pelasti oman asuntonsa ja mahdollisesti muutakin taloa pahemmilta savu- ja palovahingoilta Kuopiossa torstaiaamuna.

Rahusenkankaalla sijaitsevan rivitalon asunnossa syttyi pesukone tuleen aamulla.

Asukas oli itse kotona, huomasi palon ja hälytti hätänumerosta apua. Asukas ei jäänyt toimettomaksi muutenkaan. Vaikka hän ei omin välinein pystynyt sammuttamaan sankasti savuamaan alkanutta pesukonetta, hän rajoitti palon etenemistä peittämällä pesukoneen sammutuspeitteellä.

Sen jälkeen hän sulki huoneen oven niin, että savut jäivät yhteen huoneeseen.

Paikalle tulleet palomiehet etenivät savuiseen huonetilaan ja sammuttivat palavan pesukoneen käsisammuttimilla. Sen jälkeen tila piti tuulettaa vielä savusta.

– Asukas teki asiat oikein. Kun hän peitti koneen sammutuspeitteellä ja sulki oven savuiseen huoneeseen, se esti savua ja paloa leviämästä koko huoneistoon, palomestari Petteri Lintunen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta sanoo.

Jos palava kodinkone saa hyvin happea, muovinkatkuinen musta noki likaa äkkiä koko asunnon. Jos liekit pääsevät leviämään esimerkiksi seinän tai laipion rakenteisiin, palon aiheuttamat vahingot kasvavat silloin nopeasti.

Rivitaloissa vaarana on myös palon leviäminen naapuriin, jos rakennuksen rakenteen sen mahdollistavat esimerkiksi ullakon tai räystäiden kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.