Asunnon räjähdys johtui huumeiden valmistamisesta – kuopiolais- ja savonlinnalaismies laittoivat keitoksen porisemaan

Sunnuntainen kerrostaloasunnon räjähdys Savonlinnassa johtui poliisin tietojen mukaan huumausaineiden valmistamisesta.

Kuopiolainen ja savonlinnalainen mies yrittivät tehdä huumeita lämmittämällä sähköliedellä kattilassa herkästi syttyvää ainetta niin, että se leimahti palamaan ja aiheutti asunnossa räjähdyksen.

Molemmat kolmekymppiset miehet saivat lieviä palovammoja, mutta eivät loukkaantuneet vakavasti. Poliisin mukaan miehet ovat päässeet jo pois sairaalahoidosta, johon heidät sunnuntai-iltana vietiin ambulansseilla.

Tapaus sattui Savonlinnan Pääskyniemen asuinalueella sunnuntaina kello 19.30:n jälkeen. Naapurit kuulivat voimakkaan räjähdyksen, joka myös tuntui talossa ja räjäytti lasinsirpaleita pitkin pihaa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan pienkerrostalon alakerran asuinhuoneiston olohuoneen isot ikkunalasit rikkoutuivat ja lensivät pitkin pihaa useiden metrien päähän, mutta tapauksessa oli onnea mukana, kun kenenkään ei tiedetä jääneen niiden linjalle.

Rakennuksen rakenteidenkaan ei tiedetä vaurioituneen niin, että naapuriasuntoihin olisi tullut vaurioita.

Kohdeasunto syttyi kuitenkin räjähdyksestä tuleen ja kärsi vaurioita. Palomiehet joutuivat sammuttamaan sen ja tarkistamaan, ettei kiinteistössä ole enää palo- tai sortumavaaraa.

Poliisi on ottanut molemmat asunnossa olleet miehet kiinni epäiltyinä eri rikoksiin. Rikosnimikkeet täsmentyvät vielä.

Poliisi tutkii vielä, mitä kaikkia huumausaineita ja kemikaaleja miehet olivat käsitelleet.

Suomessa on aiemminkin sattunut vakavia asuntoräjähdyksiä kannabisöljyn teossa sekä tulipaloja ja vesivahinkoja kannabiksen kasvatuksessa. Lisäksi osa uusista huumeina käytettävistä teollisuuskemikaaleista on erittäin herkkiä syövyttämään tai syttymään joutuessaan kosketuksiin tiettyjen toisten kemikaalien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savonlinnassa räjähti kerrostalossa, kahdelle vammoja, asunto vaurioitui pahoin