Asunnossa oli sammutettu jo yksi palo – uusi palo vaurioitti koko kerrostaloa

Juankoskella reilu viikko sitten pahoin tulipalossa vaurioituneessa kerrostalossa oli sattunut tulipalo jo aiemmin saman vuorokauden aikana.

– Asunnossa oli sohva syttynyt tuleen jo aiemmin samana päivänä, mutta se oli silloin saatu sammumaan, kun yksi paikalla olleista oli heittänyt vesilasillisen vettä paloon, rikoskomisario Mikko Lyytinen Itä-Suomen poliisista kertoo.

Vakava vaaratilanne ei hillinnyt remuamista. Neljän hengen miesporukka jatkoi alkoholin sävyttämään illanviettoa Poikkitien talon asunnossa niin, että kohta asunnossa paloi uudelleen.

Yksi miehistä on poliisin kuulusteluissa myöntänyt kulkeneensa tupakan kanssa paikalla ympäriinsä.

Poliisi on tutkinut paloa varomattomana käsittelynä. Huolimaton hortoilu tupakan kanssa vaikuttaa aiheuttaneen kovat vahingot.

Kolmen asuinkerroksen kerrostalo vaurioitui niin pahoin, että paikalla selvitetään jopa, kannattaako sitä korjata vai puretaanko rakennus osittain tai jopa kokonaan. Koko kerrostalon purkaminen yksittäisen tulipalon takia on Suomessa harvinaista.

Poikkitien talossa oli käytössä seitsemän asuinhuoneistoa. Kaikki ne kärsivät ainakin savu- ja vesivahingoista.

Lisäksi kuusi ihmistä loukkaantui, joista kaksi vietiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Kaikki pääsivät kuitenkin hapen antamisen ja tarkastuksen jälkeen pois sairaalasta.

Lyytisen mukaan tulipalon vahinkojen taloudellista suuruutta ei kokonaan vielä tiedetä, mutta vahinkojen kokonaisarvo on huomattava.

Osin tapahtumien kulussa on epäselvyyksiä, koska paikalla olleet olivat niin päihtyneitä. Miesten kuulustelut, havainnot palon etenemisestä tai tekniset jäljet tukevat kuitenkin toisiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juankosken kerrostalopalon syttymissyy yhä epäselvä - silminnäkijöitä kuulusteltu

Kuusi ihmistä evakuoitiin tulipalosta Juankoskella