Asunnottomien asuntoja ei päädy tavallisille vuokralaisille

Yleishyödyllisen Y-säätiön omistamiin noin sataan vuokra-asuntoon Kuopiossa ei liity epäselvyyksiä säätiön toimitusjohtajan Hannu Puttosen mukaan. Hän kertoo, että välittäjänä toimiva Realia jakaa asunnot Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskuksen ohjeiden mukaisesti.

- Meidän tiedossa ei ole yhtään ohjeiden vastaista valintaa. TV-ohjelmassa olleiden esimerkkitapausten takaa löytyy erilaisia sosiaalisia ongelmia, jotka ovat vaikuttaneet valintoihin.

Ylen MOT-ohjelmassa kerrottiin maanantaina, että Y-säätiön asunnottomille tarkoitettuja asuntoja päätyy ihan tavallisille vuokralaisille. Ohjeiden mukaan etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Y-säätiö hankki aikanaan asuntoja Kuopiosta yhdessä kaupungin kanssa. 1990-luvulla kaupunki sanoi irti sopimukset, ja asunnottomuusperiaatteella valitut asukkaat jäivät suoraan säätiön vuokralaisiksi. Uusia kumppaneita oli Puttosen mukaan vaikea löytää. Lopulta yhteistyöhön päädyttiin VVO Kiinteistövastuun kanssa. Sen toiminnot ovat nykyisin osa Realiaa.

Viime vuosina asuntoja on hankittu lisää. Kuopiossa säätiöllä ei ole kokonaisia taloja vaan asunnot ovat yksittäisiä.

- Kuopiossa asunnottomuustilanne on vaikea ja tarvetta lisäasunnoille on.

Ohjelmassa säätiö sai kritiikkiä myös haluttomuudestaan tehdä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.

- Olemme pyrkineet hakemaan Kuopiosta kumppania tukitoimintoihin, jotta voisimme asuttaa myös enemmän tukea tarvitsevia. Mutta sellaista ei ole löytynyt. Tämä Sirkkulanpuiston asia oli meille yllätys, Puttonen sanoo kuopiolaisen raittius- ja kansanterveysjärjestön kiinnostuksesta asuntoja kohtaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koronatapauksia sisältänyt rahtilaiva jatkaa matkaansa Suomesta Saksaan

Tänään kannattaa nauttia lämmöstä, sillä ensi viikolla viilenee koko maassa

Työmarkkinajärjestöt eivät syty Erton ehdotukselle lakisääteisestä etätyöoikeudesta  –  etätöistä on järjestöjen mukaan hyvä sopia paikallisella tasolla

Mies paloi pahoin tulipalossa Somerolla, käräjäoikeus vangitsi naisen epäiltynä murhasta

Hangon veneturmassa kuoli alakouluikäinen lapsi – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa kuolemantuottamuksena

Suomessa todettu 16 uutta koronavirustartuntaa, Pohjois-Savossa ei uusia tartuntoja

Ministeriksi palannut Annika Saarikko: Tapahtumajärjestäjille ei ole varattu uutta koronatukea – Veikkaus-tukea saavien järjestöjen pelastamiseksi myös velkaraha mahdollinen

Suomalaisista 70 prosenttia ottaisi koronarokotteen – Yhdysvalloissa herännyttä huolta liian matalasta rokotekattavuudesta ei ole Suomessa ilmennyt

Otkes ei aloita varsinaista tutkintaa Imatran lentoturmasta – onnettomuuden syynä ilmeisimmin moottorivika

Maahanmuuttoviraston tiskille kuukausien jono – oleskelulupia ja EU-rekisteröintejä hakeville koituu ongelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.