Auerin äiti: Lapset eivät uskaltautuneet ulos murhan jälkeen

Ulvilan murhakäräjillä kuultiin aamulla todistajana Anneli Auerin äitiä. Auer lapsineen asui lähes kaksi kuukautta vanhempiensa luona pian miehensä kuoleman jälkeen. Lapset eivät aluksi uskaltaneet mennä ulos, koska pelkäsivät murhaajaa.

Auerin äiti kertoi, että he odottivat koko ajan saavansa puhelun murhaajan kiinni saamisesta. Ajan mittaan lasten leikit palasivat jälleen iloisiksi ja reippaiksi. Auerin äidin mukaan lasten käytös muuttui, kun he myöhemmin vierailivat isovanhempien luona sijaisisänsä ja -äitinsä kanssa. Silloin he vain istuivat sijaisvanhempiensa vieressä.

Auerin äidin oli kutsunut todistajaksi puolustus.

Syyttäjän mukaan Auer surmasi miehensä perheen kotona Ulvilassa joulukuussa 2006.

Puolustus kiistää väitteen. Auerin mukaan henkirikoksen teki perheen omakotitaloon tunkeutunut ulkopuolinen ihminen.

Auerin isä kertoi, että hän näki vaimonsa kanssa tyttärensä kolme nuorinta lasta viimeksi kesällä 2012 Maarianhaminassa. Lapset kohtelivat sattumalta tapaamiaan isovanhempiaan kylmäkiskoisesti.

Auerin vanhempien mukaan heidän välinsä lasten sijaisperheeseen eli omaan poikaansa ja kälyynsä ovat viilenneeet henkirikoksen jälkeen.

Auerin isä sanoi luottavansa vanhimman lapsen kertomukseen, jonka hän kuuli sairaalassa heti murhayön jälkeen. Lapsi kuvasi tuolloin ikkunasta poistuneen tunkeilijan.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.