Vajaa 20 astetta lämmintä - auringonpalvojat kuoriutuivat jo esiin

Kuopiossa otettiin kaikki irti lämpimästä säästä ja auringonpaisteesta tiistaina, kun lämpötila nousi lähes 20 asteeseen.

Joensuusta Kuopioon muuttaneet opiskelijat Anna Raappana ja Anni Kuokkanen aloittelivat puolestaan ensimmäistä Kuopio-kesänsä Väinölänniemen uimalan laiturilla.

–Sattui vapaapäivä, niin piti lähteä nauttimaan ekoista oikeista auringonottosäistä. Kyllä tästä taitaa vakiopaikka tulla, tytöt iloitsivat.

 

Bikinit olivat löytyneet talven jäljiltä, mutta aurinkorasvat olivat yhä talviteloillaan.

–Ei ole vielä ehtinyt etsiä kaikkia kesätavaroita esille, Kuokkanen totesi.

–Niinhän se yleensä menee, että voiteita käytetään vasta sitten, kun on ehtinyt jo palaa, Raappanen lisäsi.

 

Viikon lämpöennätys on luvassa helatorstaina, jolloin Itä-Suomessa hätyytellään hellelukemia. Savossa paikkakuntakohtaiset lämpötilavaihtelut eivät ole helatorstaina suuria, ja lämpötiloihin vaikuttavatkin paikalliset tekijät.

–Erot jäävät muutamiin asteisiin, mutta idässä on todennäköisesti lämpimintä. Esimerkiksi Kuopion ympärillä on vesistöä, ja järveltä tuleva tuuli voi viilentää, päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoo.

Tiistai-illan ennusteen mukaan lämpimintä näyttäisi helatorstaina olevan Pieksämäellä, jossa päästään 24 asteeseen. Iisalmessa elohopea voi kivuta 23 ja Kuopiossa 22 asteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.