Aurinkoisia pakkaspäiviä luvassa – yöllä ja varhain aamulla pakkasta voi olla jopa 25 astetta

Sää jatkuu kylmänä koko viikon ja kylmenee loppuviikkoa kohti. Yöllä ja varhain aamulla pakkasta voi Savon korkeuksilla olla viikon loppupuolella jopa 20-25 astetta.

Päivällä lämpötilat nousevat 10-15 pakkasasteen tienoille.

– Päivän ja yön väliset vaihtelut ovat suuria. Yön ja päivän välinen ero voi hyvinkin olla kymmenkunta astetta. Auringon vaikutus näkyy jo tähän aikaan vuodesta, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Ari-Juhani Punkka.

Punkan mukaan sää on kylmää koko maassa, mutta kylmintä on maan pohjoisosissa ja lauhinta saaristossa. Pohjoisosissa pakkanen voi nousta 30 asteeseen.

Punkka lupailee, että aurinko näyttäytyy tällä viikolla monena päivänä.

– Pääpiirteissään aurinko näkyy. Muutamana päivänä taivaalla voi olla pientä pilvilauttaa, josta sataa hyvin vähän pakkaslunta. Hyvinkin hienoa helmikuista säätä on luvassa.

Ensi viikon ennusteet ovat vielä epävarmoja, mutta tämänhetkisen ennusteen mukaan kylmä sää näyttäisi jatkuvan vielä ensi viikollakin.

–Merkit viittaavat siihen, että talvi pitää tiukasti otteessaan. Todennäköisin ilmavirtaussuunta on idästä päin. Näyttäisi siltä, että aurinkoinen ja kirpeä pakkassää jatkuu myös ensi viikon puolella.