Aurinkorannikon suomalainen koulu 20-vuotiaaksi

Suomalaisten kansainvälistymisen mittari tämäkin: Aurinkorannikon suomalainen koulu Espanjassa viettää jo 20-vuotisjuhliaan.

- Vuosikymmen sitten koulussamme oli 100 oppilasta, nyt heitä on noin 300. Voisi arvioida, että oppilasmäärä tai suomalaisten määrä Aurinkorannikolla ei ole ainakaan vähenemässä, sanoo Fuengirolassa sijaitsevan yksityiskoulun rehtori Juha Helvelahti.

Ulkomailla toimivan suomalaisen koulun erityispiirteisiin lukeutuu Helvelahden mukaan oppilaiden suurempi vaihtuvuus kuin kotimaassa.

- Tosin meillä vaihtuvuus yhden lukukauden aikana saattaa olla vähenemässä. Näin siksi, että suomalaiset perheet ovat täällä yhä pitempään.

Helvelahden mukaan Aurinkorannikon koulu poikkeaa myös muista ulkomailla toimivista suomalaisista kouluista, jotka sijaitsevat Brysselissä, Moskovassa, Pietarissa, Tallinnassa ja Tartossa.

- Noissa kaupungeissa on suomalaisia yrityksiä ja virkamiesten perheitä. Aurinkorannikolla sen sijaan ei asuta juurikaan bisneksen vuoksi. Tänne tuovat esimerkiksi ilmaston terveyshyödyt, vuorotteluvapaa tai etätyö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.