Autoliike potkaisi vanhimmat asentajat – lasku 30000 euroa

Autotalo Laakkonen Oy antoi yt-neuvottelujen päätteeksi kahdelle vanhimmalle asentajalle ja kahdelle toimihenkilölle potkut Varkauden toimipisteessä, kun yhtiö lakkautti Pieksämäen toimipisteen 2013. Samalla yhtiö tarjosi Pieksämäen yksikön henkilökunnalle töitä Varkaudessa ja Kuopiossa.

Yli 20 ja 26 vuotta yhtiössä työskennelleet varkautelaiset asentajat katsoivat, että heidät oli erotettu ikänsä perusteella. Pieksämäeltä olivat ilmoittautuneet halukkaaksi siirtymään Varkauteen 33-vuotias ja 27-vuotias asentaja.

Noin 60-vuotiaat erotetut miehet olivat ihmetelleet jo ennen yt-neuvotteluja, miksi heitä ei enää kouluteta. Syyksi oli ilmoitettu miesten ikä.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi, että yhtiö ei erottanut miehiä heidän ikänsä perusteella. Yhtiö oli lyönyt kuitenkin laimin selvittää miesten sijoittamista toisiin vastaaviin tehtäviin tai uudelleen koulutukseen.

Käräjäoikeus määräsi viime syyskuussa yhtiön maksamaan toiselle miehelle vajaa 14 000 euroa ja toiselle reilu 15 000 euroa korvausta sekä työttömyysvakuutusrahastolle 22 000 euroa.

Molemmat osapuolet valittivat Itä-Suomen hovioikeuteen, jossa syntyi sovinto. Hovioikeuden tiistaina vahvistaman sovinnon mukaan yhtiö maksaa toiselle miehelle noin 12 000 euroa ja toiselle noin 14 000 euroa. Työttömyysvakuutusrahastolle on maksettava reilu 4 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.