Auvinen Tuusniemen johtoon äänin 11-10

Tuusniemen seuraava kunnanjohtaja on Toni Auvinen, 33. Valinta vaati kuitenkin kaksi äänestystä torstai-iltana kunnanvaltuustossa.

Ensimmäisellä kierroksella Auvinen sai 10, Marjo Lavikainen 7 ja Antti Ylönen 4 ääntä. Toisella kierroksella Auvinen voitti Lavikaisen äänin 11-10.

Lavikaisen kannatus puolueittain jäi arvailuksi, koska äänestys käytiin suljetuin lipuin. Kun ehdokasasettelu oli kunnanhallituksessa, keskustan ryhmä hajaantui.

Valtuustossa keskustalla on 11 paikkaa, mutta ainakin valtuustokeskustelussa keskustataustainen Auvinen sai kannatusta yli puoluerajojen.

Auvinen edustaa uutta kunnanjohtajasukupolvea ja tietää sen itsekin.

- Kunnanjohtajistossa on meneillään sukupolvenvaihdos. Varmasti se tarkoittaa avarampaa otetta. Tietyt rajat ovat hälvenneet sukupolvemme kasvaessa, Auvinen sanoo.

"Avarampi ote" tarkoittaa hänen mukaansa ainakin yhä avoimempia yhteistyömuotoja, verkostoitumista sekä toiminnallistakin joustavuutta.

Valtuusto näyttää tien

Tuusniemelle on Rantasalmelta kotoisin olevan Auvisen mukaan samaan aikaan helppoa että haastavaa tulla. Liitoskeskustelun hän luovuttaa suosiolla luottamushenkilöiden avattavaksi.

- Mielestäni valtuuston pitää antaa se suunta, ei niinkään kunnanjohtajan.

Nykyinen kunnanjohtaja Jouni Perälä jää eläkkeelle maaliskuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.