Avi: Epäkohtailmoitukset ja kantelut vanhustenhuollosta moninkertaistuneet alkuvuonna

Epäkohtailmoitukset ja kantelut vanhustenhuollosta ovat moninkertaistuneet alkuvuonna, ilmoittaa aluehallintovirasto (avi). Avin mukaan tähän on vaikuttanut aktiivinen keskustelu vanhustenhuollon kokonaistilanteesta.

Alkuvuoden aikana aluehallintovirastot ovat saaneet aiheeseen liittyen jo 110 epäkohtailmoitusta ja 75 kantelua. Lisäksi avit ovat saaneet alkuvuoden aikana satoja vanhustenhuoltoon liittyviä tietopyyntöjä.

Yhteydenottojen nopeasti lisääntynyt määrä on avin mukaan ruuhkauttanut sen toimintaa muun muassa tietopalvelussa. Vastausajat tietopyyntöihin ovat venyneet jopa kahteen viikkoon. Aluehallintovirasto arvioi, että ruuhka tuskin helpottuu lähitulevaisuudessa.

Vanhustenhuollon valvontaa tehostettu

Avit tekevät vanhustenhuoltoon liittyvä valvontaa jatkuvasti. Alkuvuonna esiin nousseiden epäkohtien vuoksi sitä on tehostettu. Avin mukaan sen asiantuntijat ovat nyt nostaneet tämän tärkeimmäksi tehtäväkseen.

Huoli vanhustenhoidon tilasta nousi Suomessa laajemmin esiin, kun Valvira keskeytti valvontatietojen perusteella Kristiinankaupungissa Esperi Caren yksityisen hoivakodin Ulrikan toiminnan tammikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.