Baarien aukioloaikojen pidentäminen herättää ihmetystä: "Onko edes kannattavaa?"

Markus Rantonen ja Aatu Paakkari eivät usko alkoholilakiin ehdotettujen muutoksien juuri vaikuttavan omaan elämäänsä. 5,5-prosenttisten juomien myynnin sallimista kaupoille Paakkari kommentoi näin:

– Ei se minusta vaikuta oikeastaan mihinkään. Vähän väkevämpää saa, mutta sitä ei ehkä tule ostettua niin paljoa.

Lakiehdotuksen mukaan alkoholia saisi myydä baareissa neljään saakka aamuyöllä ja nauttia viiteen asti. Rantonen kertoo useiden ystäviensä työskentelevän ravintola-alalla, ja hän arvelee, että ravintolat eivät välttämättä lähde pidentämään aukioloaan, vaikka se olisikin mahdollista.

– Onko edes kannattavaa pitää auki niin myöhään, koska ne ovat kalliita tunteja baarin työntekijöille. Ne ovat usein myös huonosti myyviä tunteja, Rantonen miettii.

Myös Leena Voutilainen sallisi esimerkiksi vahvojen oluiden myynnin kaupoille. Hän toisi kauppojen hyllyille myös viinit.

Sen sijaan ravintoloiden aukioloajan jatkaminen viiteen saakka ihmetyttää Voutilaista.

– Se on vähän outoa. Neljään asti riittäisi aivan hyvin henkilökunnankin puolesta, Voutilainen sanoo.

Alkoholilain kokonaisuudistus lähti lausuntokierrokselle tiistaina. Lain voimaantulo ratkaistaan eduskunta käsittelyssä.

Uudistuksen piti tulla voimaan jo ensi vuoden alussa, mutta sen voimaantulo siirtyy ainakin ensi kesään ja mahdollisesti vuoteen 2018.

Aiheesta lisää torstain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön: Pakettiliiketoiminta ja kirjeposti erikseen

Keskustan Kurvinen: Perussuomalaiset sortuneet valelukuihin budjetissaan – eduskunnassa ruodittiin opposition vaihtoehtobudjetteja

120 kuntaa haluaa kokeilla vastuuta työllisyyspalveluista – jo ensi keväänä moni työtön asioi TE-toimiston sijaan kunnan kanssa

Neljä suomalaisjohtajaa kuoli lentoturmassa Zimbabwessa vuosi sitten – Tutkinta yhä kesken: "Kaikki päivämäärät tulevat pian vastaan"

Oikeus hylkäsi syytteet lapsen ympärileikkausjutussa – Seura: Isän syytettiin järjestäneen tyttärensä silpominen

Irakilaismies levitti Facebookissa raakaa väkivaltamateriaalia ja panetteli shiiamuslimeja – oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Rinteen eläkeavaus saa vastakaikua vasemmalta – Pekosen mukaan ministeriössä pohditaan äitien eläkkeitä

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle

Sotasurmat-sivuston päivityksessä löytyi 1  600 sisällissodan ennestään tuntematonta vainajaa, lähes kaikki uhreista punaisia

Matkahuollon pakettimäärä kasvanut 50 prosentilla: "Asiakkaat eivät uskalla laittaa paketteja Postin kuljetettavaksi"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.