Bensaa, sekoilua, tulipaloja ja takaa-ajo – Vasta poliisi sai riehujan pysähtymään

Poliisi epäilee koillissavolaista 41-vuotiasta miestä ainakin tuhotyöstä, tuhotyön yrityksestä, törkeän vahingonteon yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pidätettynä ollutta miestä kuulusteltiin maanantaina Kuopion poliisiasemalla ja erikoisen tekosarjan tutkinta jatkuu.

Miehestä tuli ensimmäinen ilmoitus poliisille lauantaiaamuna noin kello 10.25. Ilmoituksen mukaan päihtynyt ja sekavassa mielentilassa ollut mies oli lähtenyt ajamaan henkilöautolla Juankoskella.

Vähän myöhemmin poliisi sai ilmoituksen, että mies oli ostanut palavia nesteitä ja alkoholia huoltoasemalta Riistavedeltä.

Useat poliisipartiot lähtivät tavoittamaan autolla liikkeellä ollut miestä. Miehen epäillään tässä välissä ehtineen käydä kolmessa eri kohteessa sytyttämässä tulipaloja. Yksi paikoista on Riistavedellä ja kaksi Juankoskella. Kaikki sijaitsevat melko lähellä toisiaan.

Miehen epäillään sytyttäneen tuleen kesäasunnon ja traktorin, hirsirakenteisen varaston eli riihen sekä yhden muun rakennuksen. Viimeisin paloista ei kuitenkaan ollut syttynyt.

Yhdellä palopaikalla lähiasukas sammutti sytytetyn varaston. Sen sijaan yksi sytytetty kesäasunto tuhoutui palossa täysin.

Kun poliisipartiot ehtivät alueelle noin tunti ensimmäisestä hälytyksestä, miehen autosta tehtiin pian näköhavainto. Poliisit huomasivat etsityn auton Muuruvedellä ja näyttivät sille pysäytysmerkkiä.

Kuljettaja ei pysähtynyt, vaan lähti ajamaan karkuun Nilsiän suuntaan.

Pako jatkui lähes 20 kilometrin matkan, kunnes toinen poliisipartio käytti piikkimattoa, joka puhkaisi auton renkaat.

Kiinnijäänyt mies puhalsi alkometriin 1,7 promillea.

Miestä kuulusteltiin maanantaina, sillä poliisi selvittää hänen tekojensa syytä, tapahtumien kulkua ja millä perusteella hän oli valinnut tekokohteensa. Ensitietojen mukaan miehen käyttäytyminen oli lauantaina hyvin sekavaa.

Tulipaloissa ja takaa-ajossa vältyttiin kuitenkin loukkaantumisilta.

Mies on toistaiseksi viranomaisten hallussa.

Epäilty sarjatuhopolttaja pidätettiin Juankoskella

Epäily: Tuhopolttaja kiersi kohteita ja tuhosi muun muassa kesämökin