"Bordellimammalle" yli vuosi ehdotonta parituksesta

"Bordellimammana" Ruotsissa tunnettu nainen sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta parituksesta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan hän takoi prostituoiduilla ainakin 25 000 euron voitot.

Seksiä myytiin naisen järjestämässä vuokrahuoneessa Helsingin Vallilassa viime elokuun ja tämän vuoden helmikuun välillä. Prostituoitujen palkkiosta parittaja kuittasi puolet.

Asunnossa työskenteli pääasiassa neljä prostituoitua, jotka oli oikeuden mukaan värvätty lehti-ilmoituksilla. Seksipalveluita puolestaan kaupattiin internetissä.

Syyttäjä vaati vuonna 1950 syntyneelle naiselle tuomiota törkeästä parituksesta.

Oikeuden mukaan teko ei ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä. Rikoshyödystä saatiin näyttöä vain naisen myöntämän reilun 25 000 euron osalta. Lisäksi toiminta ei ollut oikeuden mielestä erityisen organisoitua eikä prostituoituja pakotettu töihin.

Käräjäoikeus perusteli rangaistuksen tuomitsemista ehdottomana muun muassa sillä, että nainen oli kiinni jäädessään laajentamassa toimintaansa.

Nainen on aiemmin saanut Ruotsissa pitkän vankilatuomion samantyyppisestä teosta. Helsingin käräjäoikeuden ratkaisusta ei ole ilmoitettu tyytymättömyyttä, joten se jää voimaan.