Brittikolumnisti: Lipponen olisi hyvä EU:n presidentiksi

Entistä pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä Paavo Lipposta (sd.) tuodaan jälleen esille EU:n presidentiksi. Maanantaina häntä tarjosi perustettavaan uuteen virkaan brittiläisen Financial Times -lehden kolumnisti Wolfgang Münchau, jonka mielestä Lipponen olisi ainakin parempi vaihtoehto kuin Britannian entinen pääministeri Tony Blair.

Münchaun mukaan Eurooppa olisi helvetti nykyisen komission puheenjohtajan Juan Manuel Barroson jatkaessa ja Blairin tullessa presidentiksi, joka johtaa kaksi ja puoli vuotta EU:n huippukokouksia eli Eurooppa-neuvostoa.

Münchaun mielestä tehtävään tarvitaan joku joka on halukas ja kyvykäs "paukuttamaan päitä yhteen", eikä se ole Blair.

- Olen kuullut, että poliittiset ystävät ovat lähestyneet Paavo Lipposta, edellistä Suomen pääministeriä. Hän voisi olla parempi vaihtoehto, Münchau kirjoittaa.

68-vuotiasta Lipposta väläytteli tehtävään viime viikolla Porissa Suomi Areenan keskustelussa myös saman Financial Times -lehden vastaava ulkomaantoimittaja Quentin Peel. Lehden toimittajien kannan vakavuutta lisää se, että Financial Times on nimenomaan EU-asioita seuraavien mielilukemistoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.