Brittitabloidin uutisankka: Timo Soini törmäsi moottoripyörällä englantilaiseen maajussiin Thaimaassa – "En ole koskaan käynyt Phuketissa"

Paikallinen brittitabloidi Oxford Mail kirjoitti tiistaina vähintään erikoisesta tapauksesta. Paikallinen maanviljelijä väittää lehdelle, että ulkoministeri Timo Soini (sin.) olisi törmännyt häneen moottoripyörällä Phuketissa helmikuussa 2016.

Tarina on helppo todistaa vääräksi, sillä Soini oli silloin Washingtonissa Yhdysvalloissa.

– En ole koskaan käynyt Phuketissa, Soini kirjoittaa blogissaan.

Maanviljelijä sanoo, että onnettomuus aiheutti hänelle verenmyrkytyksen ja verenpurkaumia, jotka jouduttiin poistamaan leikkauksessa. Lisäksi mies joutui myöhemmin poistattamaan kaikki hampaansa.

Miehen mukaan hän tapasi Soinin, joka pyysi häneltä anteeksi. Lisäksi miestä – vieläkin hänen oman tarinansa mukaan – pyydettiin allekirjoittamaan dokumentti, joka vapautti Soinin kaikesta vastuusta. Mies sanoo lähettäneensä Soinille korvauspyyntöjä, mutta Soini ei koskaan vastannut niihin.

– Ei ole kysymystäkään, etteikö mies olisi ollut Soini. Voisi sanoa, että tarvitsen enemmän, mutta oikeastaan haluan vain korvauksen joka vastaa kuluja, jotka onnettomuus on minulle aiheuttanut. Yritän auttaa häntä pääsemään tästä helpolla, mies sanoo brittilehdelle.

Avustaja huomasi lehtijutun 

Blogissaan Soini kirjoittaa, että hänen avustajansa oli onneksi hereillä ja huomasi lehtijutun.

Soinin mukaan hän oli työtehtävissä Washingtonissa päivänä, jolloin mies väittää onnettomuuden tapahtuneen.

Työmatkallaan Yhdysvaltoihin helmikuussa 2016 Soini osallistui muun muassa Yhdysvaltain kongressin kansalliseen rukousaamiaiseen.

Helsingin Sanomat on puhunut jutun kirjoittaneen toimittajan kanssa. Hän sanoo, että maanviljelijä on varma, että häneen törmännyt mies oli juuri Timo Soini, koska joku oli hänelle sanonut niin. Toimittaja aikoo olla uudestaan yhteydessä maanviljelijään, joka on 71-vuotias mies.

Suomessa oudosta uutisankasta kertoi Iltalehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin eduskuntaryhmästä

Hallitus linjasi kannastaan EU:n koronaelvytyspakettiin: Komission ehdotus ei sellaisenaan Suomen hyväksyttävissä

Lapin tulvatilanne näyttää hyvältä – vain Tornionjokilaaksossa huippu saavuttamatta

Koulutuslakeihin esitetään mahdollisuutta vuorotteluun lähi- ja etäopetuksen välillä koronavirustilanteen vaatiessa

Työllisyyden kuntakokeilusta hallituksen esitys – kokeilu alkamassa koronan takia vasta tammikuussa

Vantaan Koivukylän henkirikoksesta kahdelle vuosien vankeustuomiot – uhria pahoinpideltiin vasaralla, kuristettiin johdolla kuoliaaksi

Hallitus kertoo syksyn koulutusta koskevista suunnitelmista koronan varalle – seuraa tiedotustilaisuutta

Suomessa ei tänään yhtään uutta varmistettua koronavirustartuntaa, uusia kuolemantapauksia yksi

Hamppua viljeltiin kiinteistöillä syrjäseuduilla, rahat päätyivät pääosin Serbiaan – Oulun käräjäoikeus langetti ehdottomia ja ehdollisia vankeustuomioita

Euroopan päätöksentekijöiden joukossa etniset vähemmistöt ovat aliedustettuina, eikä tietoa puutteiden korjaamiseksi ole tarpeeksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.