Brittitabloidin uutisankka: Timo Soini törmäsi moottoripyörällä englantilaiseen maajussiin Thaimaassa – "En ole koskaan käynyt Phuketissa"

Paikallinen brittitabloidi Oxford Mail kirjoitti tiistaina vähintään erikoisesta tapauksesta. Paikallinen maanviljelijä väittää lehdelle, että ulkoministeri Timo Soini (sin.) olisi törmännyt häneen moottoripyörällä Phuketissa helmikuussa 2016.

Tarina on helppo todistaa vääräksi, sillä Soini oli silloin Washingtonissa Yhdysvalloissa.

– En ole koskaan käynyt Phuketissa, Soini kirjoittaa blogissaan.

Maanviljelijä sanoo, että onnettomuus aiheutti hänelle verenmyrkytyksen ja verenpurkaumia, jotka jouduttiin poistamaan leikkauksessa. Lisäksi mies joutui myöhemmin poistattamaan kaikki hampaansa.

Miehen mukaan hän tapasi Soinin, joka pyysi häneltä anteeksi. Lisäksi miestä – vieläkin hänen oman tarinansa mukaan – pyydettiin allekirjoittamaan dokumentti, joka vapautti Soinin kaikesta vastuusta. Mies sanoo lähettäneensä Soinille korvauspyyntöjä, mutta Soini ei koskaan vastannut niihin.

– Ei ole kysymystäkään, etteikö mies olisi ollut Soini. Voisi sanoa, että tarvitsen enemmän, mutta oikeastaan haluan vain korvauksen joka vastaa kuluja, jotka onnettomuus on minulle aiheuttanut. Yritän auttaa häntä pääsemään tästä helpolla, mies sanoo brittilehdelle.

Avustaja huomasi lehtijutun 

Blogissaan Soini kirjoittaa, että hänen avustajansa oli onneksi hereillä ja huomasi lehtijutun.

Soinin mukaan hän oli työtehtävissä Washingtonissa päivänä, jolloin mies väittää onnettomuuden tapahtuneen.

Työmatkallaan Yhdysvaltoihin helmikuussa 2016 Soini osallistui muun muassa Yhdysvaltain kongressin kansalliseen rukousaamiaiseen.

Helsingin Sanomat on puhunut jutun kirjoittaneen toimittajan kanssa. Hän sanoo, että maanviljelijä on varma, että häneen törmännyt mies oli juuri Timo Soini, koska joku oli hänelle sanonut niin. Toimittaja aikoo olla uudestaan yhteydessä maanviljelijään, joka on 71-vuotias mies.

Suomessa oudosta uutisankasta kertoi Iltalehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomeen satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.