Brother Christmasin Koponen: Tilitapahtumiin liittyvät henkilöt kirjattu, vaikkei kuittia aina olisi

Hyväntekeväisyysyhdistys Brother Christmas lupaa julkistaa tilikirjansa todistaakseen väitteet rahankäyttöön liittyvistä epäselvyyksistä vääriksi.

Brother Christmas -hahmona julkisuudessa esiintynyt Ari Koponen kertoo, että yhdistykseltä rahaa saaneet henkilöt on mahdollista yksilöidä, vaikkei kuitteja aina olisi.

– Jos tapauksessa ei ole kuittia, siinä on kuitenkin henkilön yhteystiedot, eli sitten pystytään olemaan tähän henkilöön kyllä yhteydessä. Eli ei ole sellaisia (tapauksia), että tililtä on vain lähtenyt rahaa jonnekin, Koponen sanoi STT:lle maanantaina.

Helsingin Sanomat kertoi viikonvaihteessa, että Brother Christmasin toiminnassa olisi ollut epäselvyyksiä esimerkiksi kerättyjen avustussummien määrässä ja kohdentumisessa.

Koponen ilmoitti maanantaina, että työ yhdistyksen taloudellisen toiminnan täydelliseksi avaamiseksi on aloitettu. Koponen sanoo kuitenkin ensin haluavansa varmistua siitä, ettei taloudellisten tietojen julkistaminen riko mitään säännöksiä.

– Yhtenä suurena ongelmana on se, että tilitiedoista selviää yksittäisten avunsaajien henkilötietoja, hän arvioi yhdistyksen tiedotteessa.

Haussa on nyt Koposen mukaan taho, joka kävisi läpi taloudellisen materiaalin julkistamisen näkökulmasta.

 Koponen: Vahingoittamistarkoitus taustalla

 Koponen sanoo STT:lle, että yhdistyksen väitetyistä talousepäselvyyksistä syntyneen kohun taustalla olisi jonkinlainen vahingoittamistarkoitus. Koposen mukaan vahingoittamistarkoitus kohdistuisi sekä häneen että Brother Christmas -yhdistykseen.

– Motiivi on ihan tiedossa, Koponen kommentoi.

Hän ei kuitenkaan suostu tarkentamaan, mikä tällainen motiivi olisi ja kuka väitetyn vahingoittamistarkoituksen takana on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisihallitukselta ei toimenpiteitä Brother Christmasin rahankeräykseen liittyen

Mehiläinen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Brother Christmasin kanssa – nyt se odottaa selityksiä

Brother Christmas eli Ari Koponen lupaa IS:ssa avata kirjanpitoaan mahdollisimman pian

Brother Christmas kiistää Helsingin Sanomien väitteet

HS: Lähes miljoona euroa hyväntekeväisyyteen keränneen Brother Christmasin rahankäytössä epäselvyyksiä