City-pilkki: Kirjolohia nousi huimaan tahtiin - kuvakooste

Riemunkiljahdukset kuuluvat, kun kirjolohia nousee avannosta Kuopion keskustan Valkeisenlammella lauantaina alkuiltapäivästä. Meneillään on jo kymmenettä kertaa järjestettävä City-pilkki. ja

Punnitukseen on reilun tunnin kisailun jälkeen tuotu jo noin 40 kirjolohta ja paljon muitakin kaloja. Osallistujiakin on yhteensä hiukan yli 450, joista noin 80 on junioria eli alle 15-vuotiasta.

Aapo Ruusunen, 11, on kalastanut pikkupojasta asti. Hänen saaliinaan on reilun kilon kirjolohi ja pieni ahven, kun reipas tunti kilpailusta on käyty. Lohi nousi ukin antamalla lohipilkillä. Ruusunen alkaa kairata uudesta paikasta.

– Hyvä on kokeilla monesta paikkaa, sillä kyllähän kalatkin liikkuvat. Kokeilen myös eri syvyyksistä. Kalastaminen on kivaa ja vielä mukavampaa on, kun tulee kalaa, Aapo kertoilee.

Miesporukalla pilkkimään

Neljän hengen miesporukka ei ole saanut vielä yhtään osumaa kisan puoliväliin mennessä. Se ei lannista tunnelmaa pätkääkään.

– Tämä on vasta lämmittelyä. Aluksi yritimme ahventa ja kirjolohta, mutta nyt jahtaamme särkeä, sillä isoin tähän asti saatu särki on vain 88-grammainen, kertoo koko porukan tunnot iisalmelainen Jari Niskanen.

– Mielenkiinnosta lähdimme. Mukana on aimo annos urheilumieltä ja rakkautta lajiin, kertoo kaveri Kari Alanko Siilinjärveltä.

Ystävykset pilkillä

Ystävykset Anne Kuosmanen Siilinjärveltä ja Arja Moilanen Espoosta eivät pidä tärkeänä sitä, tuleeko kalaa vai ei.

 –Tärkeintä on tämä ulkona oleminen ja vieläpä kaupungin keskustassa. Tämä pilkkiminen on tullut lapsesta asti ihan perintönä, Kuosmanen juttelee.

Väkeä viime vuotta enemmän

Puuhamies ja kilpailupäällikkö Pekka Björk iloitsee, että väkeä on noin sata enemmän kuin vuosi sitten. Hän myhäilee, kun punnituksessa käy vilske.

– Juhlavuoden kunniaksi istutettiin vähän enemmän kalaa. Mutta täällä ei tarvitse kiirehtiä. Myös onnella voi pärjätä, Björk kertoo rennon mielen pilkkitapahtumasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pääsiäislauantain City-pilkkiin odotetaan runsaasti väkeä

Uusimmat

Kotimaa

MTV: Jari Aarniota epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä vuosina 2016–2018

Kello tikittää ilmastotoimille, mutta hallitus edelleen selvittää – Kulmunin mukaan asioiden tekeminen hyvin vaatii aikaa

Helsingin Hietalahden ampumisen taustalla kahden suvun riita, epäillyn sukua oli painostettu lähtemään Suomesta

Ruokavirasto aloittaa yt-neuvottelut, arvioitu vähennystarve lähes sata henkilötyövuotta – Kuopiossa tutkitaan eläintauteja

EU-jäsenyys maksoi viime vuonna 105 euroa jokaista suomalaista kohti

Oikeusministeri Henriksson: Virkamiehiin kohdistuvan maalittamisen tulisi olla virallisen syytteen alaista

Lääkesaatavuudessa jo yli 1  300 häiriötä tänä vuonna – huoli rintasyöpälääke letrotsolista sen sijaan ohi

Vuoden 2019 Paikallislehtikilpailun finalistit on valittu – mukana on myös Kiuruvesi-lehti

Kivihiilen ja turpeen poistuminen tuplaa puupolttoaineen käytön – "Sellaista määrää puuta ei löydy mistään"

Vihreän Langan toiminnan päättyminen herättää surua ja tyrmistystä päätoimittajissa: "En olisi ajatellut, että vaalivoiton jälkeen tapahtuu näin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.