City-pilkki: Kirjolohia nousi huimaan tahtiin - kuvakooste

Riemunkiljahdukset kuuluvat, kun kirjolohia nousee avannosta Kuopion keskustan Valkeisenlammella lauantaina alkuiltapäivästä. Meneillään on jo kymmenettä kertaa järjestettävä City-pilkki. ja

Punnitukseen on reilun tunnin kisailun jälkeen tuotu jo noin 40 kirjolohta ja paljon muitakin kaloja. Osallistujiakin on yhteensä hiukan yli 450, joista noin 80 on junioria eli alle 15-vuotiasta.

Aapo Ruusunen, 11, on kalastanut pikkupojasta asti. Hänen saaliinaan on reilun kilon kirjolohi ja pieni ahven, kun reipas tunti kilpailusta on käyty. Lohi nousi ukin antamalla lohipilkillä. Ruusunen alkaa kairata uudesta paikasta.

– Hyvä on kokeilla monesta paikkaa, sillä kyllähän kalatkin liikkuvat. Kokeilen myös eri syvyyksistä. Kalastaminen on kivaa ja vielä mukavampaa on, kun tulee kalaa, Aapo kertoilee.

Miesporukalla pilkkimään

Neljän hengen miesporukka ei ole saanut vielä yhtään osumaa kisan puoliväliin mennessä. Se ei lannista tunnelmaa pätkääkään.

– Tämä on vasta lämmittelyä. Aluksi yritimme ahventa ja kirjolohta, mutta nyt jahtaamme särkeä, sillä isoin tähän asti saatu särki on vain 88-grammainen, kertoo koko porukan tunnot iisalmelainen Jari Niskanen.

– Mielenkiinnosta lähdimme. Mukana on aimo annos urheilumieltä ja rakkautta lajiin, kertoo kaveri Kari Alanko Siilinjärveltä.

Ystävykset pilkillä

Ystävykset Anne Kuosmanen Siilinjärveltä ja Arja Moilanen Espoosta eivät pidä tärkeänä sitä, tuleeko kalaa vai ei.

 –Tärkeintä on tämä ulkona oleminen ja vieläpä kaupungin keskustassa. Tämä pilkkiminen on tullut lapsesta asti ihan perintönä, Kuosmanen juttelee.

Väkeä viime vuotta enemmän

Puuhamies ja kilpailupäällikkö Pekka Björk iloitsee, että väkeä on noin sata enemmän kuin vuosi sitten. Hän myhäilee, kun punnituksessa käy vilske.

– Juhlavuoden kunniaksi istutettiin vähän enemmän kalaa. Mutta täällä ei tarvitse kiirehtiä. Myös onnella voi pärjätä, Björk kertoo rennon mielen pilkkitapahtumasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pääsiäislauantain City-pilkkiin odotetaan runsaasti väkeä

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Alle puolivuotiaan vauvan suuhun teipattiin tutti Helsingissä – huoltajia epäillään törkeästä pahoinpitelystä

Veijo Baltzarin ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinnassa uusi epäilty – kaikkiaan epäiltyjä on nyt neljä

HS: Startup-yrityksille kaavaillaan omaa koronarahoitusta

Tavallisesta pankkituotteesta tuli lomautetuille kriisiapu – kahdessa kuukaudessa haettu yli 210 000 lainanlyhennysvapaata

Alkuviikon auringossa lämpöennätys rikkoutunee, valmistujaisiakin juhlitaan todennäköisesti kuivin kintuin

Koronaviruspandemia heikentää erityisesti vähävaraisten perheiden lasten hyvinvointia – "Olisi kiva tehdä jotain muuta kuin istua tietokoneella"

Niinistön isännöimissä Kultaranta-keskusteluissa framilla oli EU – Marinin mukaan jokaisen jäsenmaan on kyettävä tulemaan vastaan

Kesäyössä voi kuulla lepakon siipien suhinaa, mutta ravintolat vaikenevat jo reilusti ennen puoltayötä

Arkistosta: Karjalan kielen seuran avustus jäädytetty: ministeriö tutkii Joensuussa pääpaikkaa pitävän seuran lähes 600 000 euron avustusrahat

Harhaanjohtava aleilmoittelu halutaan kuriin – säännösten rikkominen voi johtaa seuraamusmaksuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.