Citykarhusta uusi havainto - Karhu nähtiin taas Puijolla

Kuopion Puijolla on nähty jälleen karhu. Kyseessä on kaikella todennäköisyydellä sama eläin, josta tehtiin ensimmäinen havainto keskiviikkona.

Perjantaiaamuna karhu nähtiin Puijon itälaidalla Kallantien lähellä, josta eläin poistui takaisin Puijon suuntaan.

Poliisi hälytti suurriistavirka-apuverkoston metsästäjän tarkistamaan havaintopaikan, mutta poliisin mukaan uusi havainto ei anna aihetta muuhun. Karhu poistui heti metsään eikä siitä ole havaintoja talon pihoista.

Jäljet tunnistettu

Ensimmäinen havainto Puijon karhusta tehtiin keskiviikkona aamuyöllä, kun autoilija näki karhun ylittävän moottoritien Rahusenkankaan kohdalla. Karhu ylitti moottoritien Puijon metsiä kohden.

Poliisi löysi karhun jäljet moottoritien penkalta ja kutsui avuksi suurriistavirka-avun metsästäjän seuraamaan, minne karhu on menossa. Puijo sijaitsee Kuopion keskustan vieressä, joten jäljestämisellä haluttiin varmistaa, liikkuuko eläin vain metsäalueella vai onko vaarana, että se eksyy keskustan suuntaan tai uudestaan moottoritielle.

Karhusta tuli muutamia havaintoja, mutta jäljestäminen lopetettiin jo heti aamun aikana, ettei karhu hätistetä vahingossa asutuksen keskelle.

Karhusta ei tullut enää torstaina uusia havaintoja, joten eläimen luultiin jatkaneen matkaansa Puijon läpi edelleen pohjoiseen tai länteen päin eli metsäisten saarten kautta rauhallisimmille metsäalueille. Viimeinen havainto karhusta keskiviikkona oli Puijonniemen nokasta läheltä Kallavettä.

Perjantaiaamuinen havainto kuitenkin tarkoittaa, että karhu on oleillut todennäköisesti viime päivät Puijon siimeksessä.

Poliisi odottaa vielä

Poliisin mukaan eläimen toivotaan ymmärtävän poistua joko sitä reittiä mistä tulikin eli järvelle ja esimerkiksi Ranta-Toivalan suuntaan, jossa karhuja on nähty oleskelevan vuosittain. Toinen vaihtoehtoinen suunta olisi länteen pois tiheimmiltä asuinalueilta.

Puijolle karhun ei haluttaisi jäävän, sillä se on vilkasta ulkoilualuetta. Poliisi seuraa tilannetta.

Karhusta ei ole havaittu vaaraa ihmisille. Se ei ole hakeutunut pihoihin, vaan aktiivisesti itse välttänyt ihmisiä. Poliisi kehottaa kuitenkin pitämään koirat kiinni. Puijon luonnonsuojelualueella ja urheilualueilla ei saisi muutenkaan pitää koiria irti.

Puijon karhun reitti on siitä mielenkiintoinen, että Kuopiossa on vuosittain hirviä tullut samalta kohdalta moottoritien yli ja aiheuttanut välillä jopa vaaratilanteita.

Lisäksi viime talvena susi jolkotteli jäältä Päivärantaan ja siitä Puijolle. Ihmisiä vauhkoontunut susi jatkoi matkaansa Puijonlaakson yli ja pakeni länteen metsäisten saarten suuntaan.

Karhu liikkuu Puijolla? - Toimi näin

Poliisi: Citykarhu ei voi jäädä asumaan Puijolle

Karhu tuli Puijolle uimalla: "Metsään ei kannata mennä koiran kanssa"

Kuopion taajamakarhu livisti Puijon metsään – "Minä en kyllä menisi sinne"

Kuopion karhusta tehty useita lisähavaintoja - jäljitys täydessä vauhdissa

Susi oli ainutlaatuinen tapaus, ahma nähtiin pari vuotta sitten

Kuopioon eksynyt susi törmäsi talon ikkunaan – ei uusia havaintoja