Demariministereillä hallituksen suurimmat ansiotulot

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) keräsi viime vuonna ministereistä suurimmat ansiotulot, 248 000 euroa.

Toiseksi eniten ansiotuloa sai SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne, joka vielä viime vuonna toimi ammattiliitto Pron puheenjohtajana. Rinteen ansiotulot olivat 218 000 euroa.

Isoimmat pääomatulot, 33 800 euroa, sai eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) ja toiseksi suurimmat ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.), 19 400 euroa.

Nykyinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) ylsi viime vuonna 176 000 euron ansiotuloihin.

Yli 150 000 euron ansiotuloihin ylsivät myös Tuomioja, sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.).

Nykyisistä oppositiojohtajista suurimmat verotettavat tulot, 155 000 euroa, olivat viime vuonna vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäellä. Puheenjohtaja Timo Soinin (ps.) tulot tulivat toisena. Hän tienasi lähes 143 000 euroa.

It-bisneksellä miljonääriksi nousseen puheenjohtaja Juha Sipilän (kesk.) verotettavat ansiotulot olivat 95 000 euroa ja pääomatulot reilut 19 000 euroa.

Arhinmäen muita paremmat tulot selittyvät ministeripestillä.

Suomen presidenteistä eniten verotettavia ansiotuloja oli Mauno Koivistolla, runsaat 190 000 euroa. Pääomatuloja hänellä oli alle 300 euroa.

Martti Ahtisaaren verotettavat ansiotulot olivat noin 86 500 euroa, pääomatulot vajaat 3 000 euroa. Tarja Halosella ansiotuloja oli noin 72 500 euroa ja pääomatuloja vajaat 23 000 euroa.

Istuvan presidentin palkkio on verovapaata, joten presidentti Sauli Niinistön tulot eivät suurimmaksi osaksi näy verottajan tiedoissa. Presidentin palkkio on nykyään 126 000 euroa vuodessa.

Esko Aho on päässyt parhaalle palkkapussille, kun verrataan viiden entisen pääministerin palkkoja viime vuodelta. Ahon ansiotulot olivat 205 000 euroa ja pääomatulot 12 940. Kaikki pääministerit ovat hankkineet viime vuonna yli 100 000 euroa.

Ahon lisäksi vertailussa ovat mukana Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Matti Vanhanen ja Paavo Lipponen.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.