Directan oikeudenkäynti alkoi

Hakemistoyhtiö Directa Oy:tä koskeva rikosoikeudenkäynti alkoi maanantaina valmisteluistunnoilla Helsingin käräjäoikeudessa.

Directaa ja viittä yhtiön työntekijää syytetään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2007-2009. 1 400 yrittäjää teki Directasta tutkintapyynnön.

Monimutkaisessa vyyhdissä on kyse Directan nettihakemistosta, johon yritys myi yrittäjille näkyvyyttä, joka laskutettiin niin sanottujen hakuosumien perusteella.

Yrittäjien mielestä Directa antoi harhaanjohtavaa tietoa palvelunsa toiminnasta ja laskuttamisesta. Osa heistä kiisti edes tehneensä sellaista sopimusta, jonka Directa katsoi muodostuneen. Directan mielestä oikeudessa testataan puhelinmyynnin rajoja.

Oikeus määräsi esitutkinta-aineistosta salattaviksi yhtiön entisten ja nykyisten työntekijöiden henkilötiedot ja osoitteet. Puolustus perusteli vaatimustaan työntekijöiden turvallisuudella.

Lue Savon Sanomissa julkaistut Directa-arkistojutut vuodelta 2009: Directan toimitusjohtajan Ville Kompan haastattelu ja Directasta rikosilmoituksen tehneen siilinjärveläisen yrittäjän tarina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oikeuden puolustaja

"Tyytymättömissä puhutaan prosenteista"