Directan toimitusjohtaja sai ehdollista vankeutta

Hakuyhtiö Directan toimitusjohtaja on tuomittu käräjillä viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen markkinointirikoksesta. Sen sijaan syyte törkeästä petoksesta kaatui.

Directa tuomittiin myös maksamaan valtiolle rikoksen tuomana hyötynä 90 000 euroa. Syyttäjän vaatimus yhteisösakosta hylättiin.

Myös ex-myyntipäällikön syytteet hylättiin. Oikeuden mukaan hän vain noudatti toimitusjohtajan ohjeita eikä saanut yhtiöstä palkan lisäksi muita etuja. Syyttäjä vaati alun perin rangaistusta viidelle johtotason ihmiselle, mutta osan syytteistä luovuttiin jo pääkäsittelyn aikana.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan yritys antoi asiakkailleen harhaanjohtavaa tietoa maksun määräytymisestä yritystietopalvelussa, jonka laskutus perustui hakuosumiin. Asiakkaita kannustettiin lisäämään palveluun laajasti hakusanoja, joista aiheutui heille hyödyttömiä maksullisia hakuosumia.

Käräjäoikeus otti tuomiossaan huomioon sen, että toiminta oli laajaa ja jatkui yli kaksi vuotta. Sitä jatkettiin myös esitutkinnan aloittamisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.