Dubaista paenneen iisalmelaisnaisen kauhunhetket: Lyöntejä ja uhkailuja merellä

Dubaista pakoa prinsessa Latifa Al Maktoumin kanssa yrittänyt iisalmelaislähtöinen Tiina Jauhiainen on huolissaan, koska vapauttamisen yhteydessä häntä varoitettiin, että hän ei ole turvassa Suomessakaan, jos hän kertoo tapahtumista.

Kansalaisjärjestö Detained in Dubai julkaisi äsken Jauhiaisen haastattelun tapahtumista tiedotteessaan.

Jauhiaisen mukaan heidän veneeseensä Nostromoon tuli kansainvälisellä merialueella Intian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien sotilaita. Pidättämässä oli useita lentokoneita, veneitä ja helikoptereita.

Jauhiaisen mukaan pidätyksen yhteydessä heitä lyötiin, uhkailtiin kuolemalla ja pakotettiin antamaan valheellisia tunnustuksia. Sitten heidän vietiin takaisin.

Jauhiainen vapautettiin parin viikon jälkeen. Jauhiaisen mukaan häntä varoitettiin, että Latifan isä, sheikki Mohammed on eräs maailman mahtavimmista miehistä ja voi löytää ihmisen mistä vain ja tuoda takaisin Dubaihin.

Jauhiainen auttoi Latifan pakoa Dubaista ranskalais-amerikkalaisen, entisen laivaston tiedustelu-upseerin Hervé Jaubertin kanssa.

Ennen karkumatkaansa Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Latifa nauhoitti videon, jossa hän syytti, että häntä ja hänen vanhempaa sisartaan, prinsessa Shamsaa oli pidelty pahoin vuosia.

Iisalmelaislähtöinen Jauhiainen muutti Lontooseen vuonna 1997 ja Dubaihin vuonna 2001. Vuonna 2010 hän tutustui Sheikha Latifaan, ja heistä tuli hyvät ystävät. Suomalainen on toiminut myös prinsessan personal trainerina sekä harrastanut hänen kanssaan laskuvarjohyppyä.

Jauhiainen on nyt Iisalmessa. Savon Sanomat on lähettänyt hänelle haastattelupyynnön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomen viranomaisilta vahvistus: Dubaissa kadonnut Tiina on löytynyt

Kansalaisjärjestö vahvistaa: Dubaissa kadonnut Tiina lähetti lentokoneesta tekstiviestin ystävälleen

Dubaissa kadonnut iisalmelaisnainen ilmeisesti vapautettu ja on matkalla Suomeen

Iisalmelaislähtöisen naisen katoamiseen liitetty huvijahti liikkeellä – agentilta puhelu kotiin

KRP tutkii suomalaisnaisen suomalaisnaisen katoamista Dubaissa

Iisalmelaislähtöinen nainen kadoksissa: tiettävästi samalla jahdilla Dubaista paenneen prinsessan kanssa

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitto: Korona heikentää kuntataloutta 1,7 miljardilla eurolla ensi vuonna

THL peräänkuuluttaa koronaviruksen testauskapasiteetin kasvattamista – myös testimenetelmiä halutaan lisätä

Hallituksen sote-esitys heiluttaa kuntien taloutta Kuntaliiton mielestä liikaa – Katso, kuinka paljon oma kuntasi häviäisi tai voittaisi

Kansalaisten verorasite ei muuttuisi sote-uudistuksessa ainakaan heti – verotus voi myöhemmin kiristyä etenkin jos maakunnillekin tulee verotusoikeus

Rajavartiolaitos kertoo, kuinka tiensä päähän tulevat valvontalentokoneet on määrä korvata – Dornierit ovat lentäneet jo 25 vuotta

Valtiovarainministeriö julkaisee tänään ehdotuksensa työllisyystoimista

Kokoomuksen Orpo esittää Suomeen testitakuuta

Suuret ammatti- ja keskusjärjestöt kehuvat hallituksen uutta etätyösuositusta – "Koko maata kattaviin rajoituksiin ei kannata suorilta mennä"

Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"

Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.