EK:n yrityspomot koulukiertueelle – Alahuhta kumppaneineen neuvoo työnhaussa

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) hallituksen jäseniä lähtee valtakunnalliselle kiertueelle neuvomaan ammattikoululaisia ja lukiolaisia työelämätaidoissa, kertoo EK. Nuorille töitä! -kiertueella ovat seuraavina vuorossa Tampere, Turku, Vaasa, Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki. Takana ovat jo Helsinki ja Rauma.

Kampanjan tavoitteena on välittää nuorille työelämätaitoja, opastaa työnhaussa sekä kannustaa pohtimaan omia työ- ja opiskeluvalintoja. Toisena painopisteenä on kannustaa työnantajia ottamaan nuoria töihin ennakkoluulottomasti. Kiertue kattaa 14 koulua kahdeksalla paikkakunnalla helmi–maaliskuussa, ja kampanja toteutetaan yhdessä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT:n koordinoiman Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa.

Yritysjohtajista mukana ovat YIT:n varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi Tampereella, Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin Turussa, EK:n hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta Vaasassa, Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi Jyväskylässä, Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo Rovaniemellä ja Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila Seinäjoella. Maanantaina Helsingissä vuorossa oli Keskon pääjohtaja Mikko Helander ja tiistaina Raumalla Pintosin toimitusjohtaja Tuomas Pere.

EK:n mukaan panostaminen nuorten koulutukseen, osaamiseen ja työllistämiseen on kansakunnan paras sijoitus tulevaisuuteen. EK toteutti vuosi sitten kampanjan, jolla haastettiin yrityksiä palkkaamaan nuoria, ja sanojensa mukaan virittää sen nyt kovempaan vauhtiin.

Internetissä työnantajat ja nuoret voivat kohdata Nuorilletoita.fi-rekrytointisivustolla.

– Aktivoimme yrityksiä ilmoittamaan nuorille suunnatut avoimet työpaikat, harjoittelupaikat ja oppisopimukset Nuorilletoita.fi-sivustolla ja vastaavasti ohjaamme nuoria hakemaan sieltä sopivaa työpaikkaa, EK sanoo tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.