ESS: Kolmen suuren piirijohtajat valmiita leikkauksiin

Enemmistö suurten puolueiden piirijohtajista on valmiita leikkaamaan menoja seuraavalla vaalikaudella. Keskustan, kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien näkemyksistä kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Kolmen suurimman puolueen piirijohtajista yli 80 prosenttia katsoo, että pelkät veronkorotukset eivät riitä tasapainottamaan taloutta. Verokorotuksia kannattivat kaikkien piirien puheenjohtajat.

Veromuutosten lisäksi myös leikkauksia kannatti reilut 70 prosenttia keskustan ja lähes 90 prosenttia kokoomuksen piirijohtajista. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi on sanonut keskustan pitävän leikkauksia viimeisenä keinonaan.

Piirijohtajien mielipiteet jakautuvat puolueittain, kun lehti kysyi mielipidettä siitä, mitä veroja tulisi kiristää. Sosiaalidemokraatit vastustavat yhtenäisenä rintamana kulutuksen verottamista, joka on kokoomuksen ykköskeino.

Leikkauskohteiden nimeäminen ei jakanut piirijohtajia puolueiden mukaisiin leireihin.

Etelä-Suomen Sanomat kysyi piirien puheenjohtajilta, pitäisikö taloutta tasapainottaa ensisijaisesti veronkorotuksilla, menoleikkauksilla vai molemmilla. Piirien puheenjohtajia on 52.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.