ESS: Yhä useamman työsuhde katkeaa koeajalla

Työsuhteiden päättämiset koeajalla ovat lisääntyneet, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Koeajalla puretuista työsuhteista ei ole tilastoa, mutta ammattiliitoista kerrotaan lehdelle, että määrä on kasvussa.

Akavan työelämäjohtaja Maria Löfgren epäilee lehdessä, että vaikeassa taloustilanteessa jotkut yritykset käyttävät koeaikajärjestelmää vastoin sen tarkoitusta.

- En jaksa uskoa, että yhtäkkiä tehdään huonompia rekrytointipäätöksiä kuin ennen.

Koeajan tarkoitus on varmistaa työntekijän soveltuvuus tehtävään. Koeajalla työsuhteen päättämiseen ei tarvita purkuperusteluja, mutta purkua ei saa tehdä esimerkiksi tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

Löfgren pahoittelee sitä, että koeaikana työnsä menettävä saa usein karenssin ja saattaa menettää myös työttömyysturvansa määräajaksi.

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.