Eduskunnan lehteriltä poistettiin 14 ihmistä – mielenilmaisun huudoissa kritisoitiin Turkkia

Eduskunnan suuren salin istunto keskeytettiin torstaina iltapäivällä hetkeksi, kun joukko mielenosoittajia huusi iskulauseita lehteriltä. Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoi torstaina alkuillasta STT:lle, että lehteriltä poistettiin 14 ihmistä ja että asia on poliisin hoidossa.

Mielenilmaus tapahtui vuoden ensimmäisellä kyselytunnilla, joka myös televisioitiin. Eduskunnan henkilökunta ohjasi huutelevat mielenosoittajat nopeasti pois lehteriltä, ja tilanne oli ohi reilussa minuutissa. Puhemies Paula Risikko ilmoitti sen jälkeen, että istuntoa jatketaan.

Mielenilmaisun huudoissa kritisoitiin Turkkia sekä osoitettiin tukea Syyrian Afrinin alueelle, jossa Turkki on hyökännyt Syyrian kurdien YPG-joukkoja vastaan. Lisäksi lehterillä olleet mielenosoittajat vaativat äärijärjestö Isisin pysäyttämistä.

Lehterillä ollut mielenosoittajajoukko piteli käsissään ainakin banderollia, jossa oli valokuvien perusteella ilmeisesti vangitun kurdijohtaja Abdullah Öcalanin kuva.

Savola arvioi alkuillasta STT:lle, että eduskunnan turvajärjestelyt toimivat suunnitellusti eikä niihin ole tapauksen vuoksi tarvetta tehdä muutoksia. Turvallisuusjohtajan mukaan istuntoa seuraaville vieraille tehdään Eduskuntatalossa turvatarkastus, ja he tulevat lehterille ilman laukkuja ja päällysvaatteita.

Turvallisuusjohtaja sanoo, että vastaavanlaisia mielenilmauksia ei tapahdu eduskunnassa kovin usein.

Korjattu aiempaa juttua ja sen otsikkoa: Eduskunnan mielenilmaisun huudoissa kritisoitiin Turkkia, osoitettiin tukea Syyrian Afrinin alueelle sekä vaadittiin Isisin pysäyttämistä. Toisin kuin aiemmin kerrottiin huudoissa ei puhuttu kurdien ja Isisin välisistä taisteluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Poliisi taltutti asemiehen poliisikoiralla Iisalmessa

Ammattikuskit, ydinvoimaloiden huoltajat ja vakavasti sairaat – itärajalta pääsee edelleen painavista syistä läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.