Eduskunnassa jatketaan keskustelua Rinteen hallituksen ohjelmasta

Eduskunnassa jatketaan parhaillaan keskustelua Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmasta. Tänään keskustelua on käyty muun muassa kaavaillusta perhevapaauudistuksesta.

Keskusteluun muun muassa osallistunut pääministeri Rinne korosti puheenvuorossaan, että uudistuksessa halutaan kunnioittaa kolmikantaista valmistelua.

Hallituksen kaavailema perhevapaauudistus on tuomassa toteutuessaan pidennystä nykyisiin äitiys- ja isyysvapaisiin. STT:n eri lähteistä saamien tietojen mukaan lähtökohtana on, että sekä äitiys- että isyysvapaa pitenisi viiteen kuukauteen.

Vanhempainvapaan eli vanhempien vapaasti jaettavan jakson osalta hallituspuolueiden edustajat puhuvat 5–6 kuukaudesta. Ansiosidonnaisten vanhempainvapaiden yhteenlaskettu kesto kasvaisi näin useammalla kuukaudella.

Perhevapaauudistuksen yksityiskohdat sorvataan yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Keskustelua hallituksen ohjelmasta käytiin eduskunnassa jo eilen, jolloin oppositiopuolueet arvostelivat heti tiukasti muun muassa hallituksen talouslinjauksia.

Hallituksen luottamuksesta äänestetään huomenna.

Uusimmat

Kotimaa

Uutisanalyysi: Vähennetäänkö vai lisätäänkö poliisikoulutusta? Hallituksella ja Polamkin rehtorilla asiasta eri näkemys

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.