Eduskunnassa perustettiin feministiryhmä – Tasa-arvoajattelu yhdistää laajasti yli puoluerajojen

Eduskunnassa aloitti tänään uusi feministiryhmä, joka on avoin kaikkien puolueiden kansanedustajille, avustajille ja eduskunnan virkamiehille. Ryhmän tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Eduskunnan välittämän tiedotteen mukaan ryhmä aikoo vaikuttaa purkamalla normeja, jotka vaikuttavat sukupuolten mahdollisuuksiin määritellä itse haluamansa tavan elää. Ensimmäisen vuoden painopisteeksi ryhmä on määritellyt tasa-arvon edistämisen työmarkkinoilla.

Ryhmän perustamisesta teki aloitteen kokoomuksen turkulainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

– Tasa-arvon osalta on selkeästi ollut tilausta parlamentaariselle yhteistyölle. Tasa-arvoajattelu yhdistää laajasti yli puoluerajojen, mutta yhteistyölle ja keskusteluille ei ole ollut eduskuntatyössä selkeää paikkaa. Feministiryhmä kokoaa feministit yhteen, Sirén sanoo eduskunnan välittämässä tiedotteessa.

Ryhmä toimii esimerkiksi järjestämällä keskustelutilaisuuksia, tapaamalla asiantuntijoita ja antamalla lausuntoja ja kannanottoja.

Ryhmän toiminnassa on eduskunnan mukaan edustajia liki kaikista eduskuntapuolueista. Ryhmään kuuluu sekä miehiä että naisia.

Ryhmän puheenjohtajana toimii Saara-Sofia Sirén.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kalankasvatuksen ympäristövaikutukset Suomessa ovat vähentyneet 80-luvulta

Ministeriö läpivalaisee kaikki kunnat – "Sen jälkeen tiedetään, millaisia lääkkeitä eri alueilla tarvitaan"

Irak: Lapset luovutettiin Suomelle jo vuonna 2017 – Suomen ulkoministeriön mukaan kyse oli lapsikaappauksesta

Puhki ruostuvissa hylyissä lymyää ympäristöriski – rannikolla makaa yli tuhat hylkyä, jotka voivat levittää öljyä Itämereen

Kaikkonen pitää keskustan puheenjohtajakisaa henkilövaalina, Kulmuni näkee myös linjaeroja

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Pientä tyttöä ei voi palauttaa Somaliaan ennen kuin on selvitetty, uhkaako häntä siellä silpominen – KHO palautti asian Migrin käsiteltäväksi

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.