Eduskunnassa perustettiin feministiryhmä – Tasa-arvoajattelu yhdistää laajasti yli puoluerajojen

Eduskunnassa aloitti tänään uusi feministiryhmä, joka on avoin kaikkien puolueiden kansanedustajille, avustajille ja eduskunnan virkamiehille. Ryhmän tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Eduskunnan välittämän tiedotteen mukaan ryhmä aikoo vaikuttaa purkamalla normeja, jotka vaikuttavat sukupuolten mahdollisuuksiin määritellä itse haluamansa tavan elää. Ensimmäisen vuoden painopisteeksi ryhmä on määritellyt tasa-arvon edistämisen työmarkkinoilla.

Ryhmän perustamisesta teki aloitteen kokoomuksen turkulainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

– Tasa-arvon osalta on selkeästi ollut tilausta parlamentaariselle yhteistyölle. Tasa-arvoajattelu yhdistää laajasti yli puoluerajojen, mutta yhteistyölle ja keskusteluille ei ole ollut eduskuntatyössä selkeää paikkaa. Feministiryhmä kokoaa feministit yhteen, Sirén sanoo eduskunnan välittämässä tiedotteessa.

Ryhmä toimii esimerkiksi järjestämällä keskustelutilaisuuksia, tapaamalla asiantuntijoita ja antamalla lausuntoja ja kannanottoja.

Ryhmän toiminnassa on eduskunnan mukaan edustajia liki kaikista eduskuntapuolueista. Ryhmään kuuluu sekä miehiä että naisia.

Ryhmän puheenjohtajana toimii Saara-Sofia Sirén.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.