Eduskunnasta tukea Islannin EU-jäsenyydelle

Eduskunnan suuri valiokunta tukee Islannin pyrkimystä EU:n jäseneksi. EU-asioita käsittelevä suuri valiokunta oli tänään koolla eduskunnan lomasta huolimatta tulevien EU:n ministerikokousten takia.

Suuri valiokunta katsoo, ettei Islannin jäsenyysprosessin etenemistä tule sitoa muiden liittymis- tai lähentymisprosessissa olevien maiden etenemisen kanssa. Valiokunta pitää tärkeänä kaikkien Pohjoismaiden liittymistä unioniin, koska se vahvistaisi Pohjoismaiden yhteisten intressien huomioon ottamista EU:n toiminnassa ja mahdollistaisi pohjoismaisen yhteistyön edelleen kehittämisen.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) selvitti valiokunnalle ensi viikon alussa pidettävän EU:n yleisten asioiden ja ulkosuhdeneuvoston kokouksen asialistaa. Esillä on taloutta, työllisyyttä ja ilmastoa, EU:n Itämeren alueen strategiaa sekä EU:n laajentumista.

Stubbin mukaan EU:n ulkosuhteissa kolme keskeisintä asiaa ovat Somalia, Iran ja Georgia. Stubb sanoi, että Somalia on tällä hetkellä yksi pahimmista humanitaarisista kriiseistä maailmassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vantaan vankilan vartijan rikosepäily ei etene syyteharkintaan – lapsensa tappanut nainen kuoli tutkintavankeudessa

Suomessa on todettu 7 296 koronavirustartuntaa ja 328 koronavirukseen liittyvää kuolemaa – luvut pienenivät tilastointitavan muuttumisen ja kuolinsyiden tarkentumisen vuoksi

Thaimaalaiset marjanpoimijat kertovat: oma koti mustikanpoiminnan rahoilla

Raportti: Maatalouden kasvihuonepäästöjä on mahdollista leikata lähes 30 prosenttia 15 vuodessa – "Nollaan ei päästä, vaikka mitä yritettäisiin"

Poliisi tutkii törkeää raiskausta Riihimäellä, uhrina alaikäinen tyttö

Yli 52  000 opiskelijaa sai opiskelupaikan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa – opiskelijat saavat tiedon valinnasta tällä viikolla

Kuluttaja-asiamiehelle uusia valvontakeinoja – voi määrä lainvastaisen sisällön poistettavaksi somesta

Valepoliisit huijanneet ikäihmisiltä pankkitunnuksia ja siirtäneet tileiltä suuriakin rahasummia, varoittaa Itä-Uudenmaan poliisi – huijaukset noudattavat pääsääntöisesti samaa kaavaa

Aluehallintovirasto määräsi kaksi palvelutaloa kiinni Rääkkylässä –  yksiköiden toiminnassa merkittäviä puutteita

Suomessa yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua, eniten tapauksia ravintola- ja siivousalalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.