70 miljoonan euron hotelli- ja kongressikeskus suunnitteilla: Edustava paikka korkeatasoiselle hotellille

Edustava paikka korkeatasoiselle hotelli- ja kongressikeskukselle. Etelästä tultaessa siinä on pääsisääntulo Kuopion ydinkeskustaan ja torikin on lähellä, hankekehittäjänä ja koordinoijana toimiva Kuopio Sporthotel Oy:n toimitusjohtaja Heikki Korhonen sanoo.

Hotelli- ja kongressikeskuksen investoinnin arvo on noin 70 miljoonaa euroa. Toiminnasta vastaisi Lapland Hotels, joka on Suomen suurin yksityinen hotelliketju.

Korhonen muistuttaa, että kyse on vasta yhteistyösopimuksesta, joten moni asia on vielä auki.

– Edessä on paljon suunnittelua, selvittelyä ja laskentaa. Rakentamis- ja rahoitusasiat selviävät myöhemmin. Nyt tehtävä sopimus antaa työrauhan kaikelle tälle.

Ajatus on, että uusi keskus tuo mukanaan Kuopioon uutta tapahtumatarjontaa ja asiakkaita. Yhteistyö Musiikkikeskuksen kanssa avaa uusia mahdollisuuksia.

– Tulee alusta, jota täällä ei ole aiemmin ollut. Tarkoitus on toki palvella keskustassa yöpyviä matkustajia ylipäätään.

Kokonaisuuteen kuuluu hotellin lisäksi huoneistohotelli, ravintola, kokoustilat, liiketiloja, iso monitoimitila sekä asuntoja.

– Huoneistohotelli tarjoaa lisäkapasiteettia, niissä on tyypillisesti pienet keittiöt, Korhonen sanoo vaihtoehtoisesta tavasta majoittua.

Ydin on 2 000 neliön monitoimitilassa, joka mahdollistaa erilaisten tilaisuuksien järjestämisen.

– Kuopiosta puuttuu tällainen keskikokoinen tila. On Kuopio-hallia ja jäähallia, ja sitten selvästi pienempää.

Asunnoille on varattu 6 000 neliötä tilaohjelmaluonnoksessa.

– Korkean tason cityasumista. Ne voivat olla kovan rahan kohteita, vuokra-asumista tai vaikka palveluasumista, Korhonen maalailee.

Korhonen kertoo, että hotellibisnes on tiukka ala.

– Ei mitään kullan vuolemista. Kiinteistöt ovat raskaita investointeja ja moni toimii hyvin pienillä tuotoilla.

– Paikka on tärkeä ja sen tarkasteluun käytetään aikaa ja resurssia. Kuopion kanssa on ollut tässä hankkeessa hyvä yhteisymmärrys ja keskustelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lapin matkailukeisari puuhaa kongressihotellia Kuopioon