Ehyt ei halua muutoksia alkoholin myyntiaikoihin

Ehkäisevän päihdetyön Ehyt-järjestö toivoo, että alkoholin nykyisistä kaupan myyntiajoista pidetään kiinni, kun poliitikot tekevät lopullisia päätöksiä alkoholilainsäädännön uudistamisesta.

– Saatavuuden lisäys myyntiaikoja pidentämällä tarkoittaisi väistämättä myös kokonaiskulutuksen kasvua, muistuttaa toiminnanjohtaja Kristiina Hannula.

Yhdistysten mukaan alkoholipoliittiset päätökset tulee tehdä ennen kaikkea kansanterveysnäkökulmasta.

Toisaalta järjestö näkee, että uuteen lakiin on tarpeen tehdä nykyaikaistamista sekä purkaa tarpeettomia normeja, jotka rasittavat erityisesti ravintola-alaa. Ehytin mukaan kauppojen alkoholin myyntiaikojen lisääminen rokottaisi myös ravintola-alan toimintaedellytyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.