Ei mikään perinteinen mökkijuhannus – katso kuvasarja Tahkolta

Iltapäivällä kolmen jälkeen festarikenttä näyttää vielä autiolta. Uudessa Event Parkissa järjestettävän Tahko Juhannuksen lauantain ensimmäinen artisti Nikke Ankara on hetki sitten lopettanut. Konserttiväki on hajaantunut alueen ruoka- ja juomatelttoihin.

Uudeltamaalta tulleet Mia Haimakainen, Anna Kaurila ja Katariina Törö nojaavat eturivin ja lavan erottavaan aitaan. Nuoret naiset odottavat Sannin keikan alkua.

– Olemme istuneet tässä 45 minuuttia, kertoo Haimakainen.

Tahko Juhannuksessa ensimmäistä kertaa oleva kolmikko on tyytyväinen tähänastisiin festivaalikokemuksiinsa.

– Jaloissa tosin alkaa jo vähän tuntua, sanoo Haimakainen.

Lisäksi yöllä on jouduttu valvomaan enemmän, kuin olisi mieli tehnyt.

– Naapurissa oli liian kovat bileet, täsmentää Törö.

Tahkosta muodostumassa jo perinne

Vaikka Tahko Juhannus järjestetään vasta toista kertaa, on tapahtumasta tulossa osalle tapa. Tätä mieltä on ainakin sonkajärveläinen Paavo "Puavo" Kortelainen.

– Olimme täällä jo viime kesänä, joten tämä on nyt perinne.

Kortelaisen mukaan pelkkä tottumus ei kuitenkaan houkuttele kävijöitä paikalle myös seuraavana vuonna.

– Myös esiintyjien on oltava hyviä.

Festivaalit on keino kerätä oma kaveriporukka kasaan. Kortelainen on liikkeellä 10 sonkajärveläisen ja iisalmelaisen voimin.

Myös Seinäjoelta saakka Tahkolle tullut Aleksi Mäki-Mantila on ystävineen varannut alueelta isohkon, kuudelle hengelle tarkoitetun mökin.

– Vähän minut tänne kyllä painostettiin, toteaa Mäki-Mantila.

Vaikka sunnuntaina on edessä pitkä kotimatka, ei seinäjokelaista harmita. Hän kertoo, että energiaa riittää tänä kesänä vielä ainakin kuusille festareille. Tahko on vasta alkua.

Vaihtoehto kaurapellossa kirmailulle

Juhannusfestivaalien kirjo on kasvanut hiljalleen. Tahko Juhannuksen lisäksi juhannusta vietetään populaarimusiikin merkeissä esimerkiksi Himoksella, Raumalla ja Kalajoella.

Kuopiolainen Markus Hakanen sanoo valmistautuneensa ensimmäisille juhannusfestivaaleilleen rohkealla mielellä ja vähintään yhtä rohkealla rahasummalla. Kahden päivän lippu maksaa ennakkoon 90 euroa. Sen lisäksi on kustannettava mökki tai leiripaikka, matkat ja ruoat.

Hakasen mukaan festivaalit on kuitenkin mukavaa vaihtelua keskikesän juhlan viettoon.

– Viime vuonna Konneveden mökillä kaveri poimi tyynyn alle seitsemän kukkaa, ja kirmailimme kaurapellossa.

Myös Tahkolle nuoret miehet toi sopiva mökki.

– Se tahditti tämä juhannuksen tanssikuviot, toteaa Hakanen.

Teltassa yöpyy Tahkolla vain harva

Ensimmäistä kertaa järjestetyllä leirintäalueella ei ole enää lauantai-iltapäivänä tunkua, vaikka järjestäjien mukaan alue myytiin tänä vuonna loppuun. Suurin osa juhlijoista majoittuu alueen loma-asuntoihin.

Pieksämäkeläiset Iina Naumanen ja Aliisa Valkonen ovat viihtyneet festivaalialueella aamupuolelle asti. Asuntovaunussa leirinnän puolella nukkunut kaksikko valmistautuu festarialueelle lähtöön.

Aiemmat kesät töissä ja omalla mökillä viettäneet ystävykset ovat Tahko Juhannuksessa ensimmäistä kertaa.

Millainen tapa festivaalit on viettää juhannusta?

– Ihana ja erilainen, vastaa Naumanen.

Naiset kertovat miettineensä ensin, lähteäkö Himoksen juhannusfestivaaleille, mutta sanovat olevansa tyytyväisiä valintaansa.

– Tänne voisi hyvin tulla uudestaan, toteaa Naumanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tahko Juhannuksen kävijätavoite ylittyi

Tahko Juhannuksen järjestäjät tyytyväisiä uuteen alueeseen – Sillanpää saapui helikopterilla

Uusimmat

Kotimaa

Kolmevuotias lapsi hukkui jokeen Lahdessa

Miehen epäillään pahoinpidelleen avopuolisonsa Kuusamossa – nainen löydettiin myöhemmin kuolleena

Tuhansien ihmisten huijaamista yrittäneitä miehiä ei pysäyttänyt edes rikostuomio –  kaksikko kauppasi katteettomia palveluita ja lähetteli perusteettomia perintäkirjeitä

Tänään voi seurata Kuun punertavaksi muuttavaa osittaista kuunpimennystä – pimennys näkyy parhaiten illaksi selkenevässä Etelä-Suomessa

Suomalainen vehnänviljelijä sai huomiota Ursula von der Leyenin puheessa – Nämä kolme kysymystä suomalaismepit kysyivät komission puheenjohtajaehdokkaalta

Moni luulee olevansa porvari, mutta on professorin mukaan väärässä – kevään vaalit osoittivat vanhojen yleispuolueiden ongelmat

Jäähalliin tunkeuduttiin viikonlopun aikana Kajaanissa – kaapeista vietiin alkoholia, jäälle rikottiin pulloja ja jääkoneella ajettiin pitkin kaukaloa

Venäläislehti kysyi Haavistolta tämän homoseksuaalisuuden vaikutuksista Venäjä-diplomatiaan – "Se voi haitata toista osapuolta"

Pääministeri Rinne Irakin karkottamista suomalaislapsista: Karkotettuja lapsia ei ole tullut Suomeen

Komission johtoon tähyävä Ursula von der Leyen lupaa taistella ilmaston puolesta – "Eurooppa on kuin pitkä avioliitto, rakkaus ei ole samanlaista kuin aluksi, mutta syvenee"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.